U Ulcinju najveća potrošnja struje u CG

September 10, 2014   | Ngjarjet - Events

racun-struje-CGPodgorica — Prosečan avgustovski račun za električnu energiju iznosi 37 evra, što je osam odsto više u odnosu na jul, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore(EPCG).

Iz EPCG su saopštili da domaćinstva u Bijelom Polju i Cetinju beleže najnižu prosečnu potrošnju od 27,5 evra, dok je najveća od 69 evra očitana u Ulcinju, prenosi Mina pres.

“Oko 3,1 odsto potrošača iz kategorije domaćinstva, koji su trošili znatno više od proseka, odnosno preko 1.000 kilovat sati (kWh), dobiće račune u iznosu od preko 100 evra. Avgustovske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 141,39 hiljada domaćinstava.

EPCG je objvaila da su domaćinstva u avgustu potrošila 106,27 miliona kWh električne energije, što je devet odsto više u odnosu na prošlomesečnu potrošnju, odnosno 5,3 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u istom periodu prošle godine.

Akcija EPCG pod nazivom Podijelimo teret završena je 1. septembra i trenutno 25.000 potrošača koristi sve prednosti izmirenja duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 evra.

Izvor: MINA / Tanjug