Otvoren prvi fakultet u Ulcinju

September 13, 2014   | Ngjarjet - Events

Në Ulqin hapet solemnisht FakultetiPolaznicima prve visokoškolske ustanove u Ulcinju uspjeh u studiranju je poželio predsjednik opštine Ulcinj Fatmir Đeka. On je rekao da je početak rada Fakulteta važan korak za ovu zajednicu, izražavajući očekivanje da će od naredne godine predavanja biti i na albanskom jeziku, prenosi portal Ul-info.

U ime uprave FMPS, prof. dr Stevo Nikić je rekao da je Ulcinj grad velikih mogućnosti i bogate istorije, mjesto ukrštanja velikih civilizacija, koje treba da bude i centar nauke i obrazovanja.

“Mi smo ponudili moderan programa mladim ljudima, koji ćemo realizovati u saradnji sa kadrovima iz Ulcinja”, kazao je Nikić zahvaljujući lokalnoj upravi na pomoći.

Ovoj ceremoniji, nakon koje su polaznicima prve godine uručeni indeksi, prisustvovali su potpredsjednici opštine Zenepe Lika i Safet Beci, poslanici Ljuiđ Škrelja i Dritan Abazović, menadžer opštine Omer Bajraktari, direktorka TO Zana Sarvan, direktor Filijale Fonda zdravstva u Ulcinju Skender Elezagić, te niz drugih javnih ličnosti.

 

Izvor: Ul-info