Spora između Rekreatursa i opštine Ulcinj, Knežević traži 10 miliona

September 19, 2014   | Ngjarjet - Events

OPSTINA-ULCINJ-KOMUNA-ULQINITU Pri­vred­nom su­du ju­če je u po­no­vlje­nom po­stup­ku na­sta­vljen spor ko­ji je pred­u­ze­će Re­kre­a­turs, vla­sni­ka Du­ška Kne­že­vi­ća, po­ve­lo sa Op­šti­nom Ul­cinj
Spor se vo­di oko 10,5 mi­li­o­na eura zbog šte­te ko­ja je pri­je vi­še od 30 go­di­na na­sta­la ru­še­njem obje­ka­ta na Ve­li­koj pla­ži, od­no­sno apart­man­skog na­se­lja sa oko 300 kamp-ku­ći­ca, ko­je su još pri­je 1979. iz­gra­di­le sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je sa Ko­so­va.
Od­ma­ra­li­šte je sru­še­no po rje­še­nju ta­da­šnjeg Re­pu­blič­kog ko­mi­te­ta za ur­ba­ni­zam i gra­đe­vi­nar­stvo.
Sud će za sle­de­će ro­či­šte, ko­je je za­ka­za­no za 20.ok­to­bar, po­zva­ti sud­skog vje­šta­ka Pre­dra­ga Haj­du­ko­vi­ća, ko­ji se ju­če ni­je oda­zvao po­zi­vu.
Sje­di­šte „Re­kre­a­tur­sa” je u Bu­dvi, a ve­ćin­ski pa­ket ak­ci­ja tog pred­u­ze­ća ku­pi­la je Atlas gru­pa za oko 60 hi­lja­da nje­mač­kih ma­ra­ka. Ta kom­pa­ni­ja je uknji­že­na i kao vla­snik ze­mlji­šta u Ka­me­no­vu, gdje je bi­lo od­ma­ra­li­šte rad­ni­ka Elek­tro­pri­vre­de Ko­so­va. Na tom pro­sto­ru pla­ni­ra­na je grad­nja.
Ju­če­ra­šnjem ro­či­štu pri­su­stvo­va­li su Dri­tan Aba­zo­vić (Po­zi­tiv­na) i pred­sjed­nik op­šti­ne Ul­cinj Fat­mir Đe­ka.
Za­stup­ni­ci Op­šti­ne Ul­cinj Stan­ko Ma­rić i Zim Ha­dži­be­ti tra­ži­li su da sud pri­ba­vi cje­lo­kup­ne spi­se pred­me­ta jer se, ka­ko su na­ve­li, je­di­no ta­ko mo­gu utvr­di­ti for­mal­no­prav­ne či­nje­ni­ce. U pod­ne­sku ko­ji je ju­če do­sta­vljen su­du, oni su se po­zva­li na ukid­ne raz­lo­ge Ape­la­ci­o­nog su­da, na­vo­de­ći da, iz­me­đu osta­log, u obra­zlo­že­nju pre­su­de ni­je­su utvr­đe­ne či­nje­ni­ce po­sto­ja­nja ak­ti­ve i pa­siv­ne le­gi­ti­ma­ci­je, od­no­sno da ni­je utvr­đe­no da li je tu­ži­telj prav­ni na­sled­nik dru­štve­nog pred­u­ze­ća osno­va­nog u Pri­šti­ni. Oni su pod­sje­ti­li da je sud 2008. od stra­ne spe­ci­jal­nog iza­sla­ni­ka UN Jo­a­ki­ma Ri­ke­ra oba­vi­je­šten da je od 1999. pod upra­vom UM­NIK-a cje­lo­kup­na upra­va na Ko­so­vu, iz­me­đu osta­log i dru­štve­na pred­u­ze­ća.
Za­stup­nik „Re­kre­a­tur­sa” Ve­li­bor Mar­ko­vić ospo­rio je sve na­vo­de tu­že­ne stra­ne.
J.V.

Izvor: DAN

YouTube Preview Image