CBCG upozorava: Crna Gora turistima postaje preskupa

September 21, 2014   | Anketë / Anketa
pjescana velika plaza ulcinj.3PODGORICA – Pouzdanu procjenu koliki će biti prihodi od turizma u ovoj godini nemoguće je dati dok ne stignu zvanični podaci izjula i avgusta, ali je sigurno da Crna Gora mora unaprijediti cjenovnu konkurentnost jer postaje preskupa, ocijenili su iz Centralne banke Crne Gore.
Crna Gora, kako su iz CBCG kazali za Pobjedu, postaje preskupa, ne samo u smještaju već i u svim pratećim uslugama.„Veoma je značajno da unaprijedimo cjenovnu konkurentnost, jer Crna Gora postaje preskupa. Nije u pitanju samo cijena smještaja, već i svih ostalih pratećih usluga koje postaju glavna stavka na strani izdataka. Jednostavno, moramo shvatiti da smo svi dio jednog paketa turističke ponude”, upozoravaju iz Centralne banke.

Svjedoci smo, kažu u ovoj instituciji, da su visoke cijene parkinga, plažnog mobilijara, pića… Moramo, savjetuju iz CBCG, unaprijediti cjenovnu konkurentnost ukoliko želimo da ne izgubimo trku sa drugima. U protivnom, iz godine u godinu gubićemo turiste.

„Visoke su cijene parkinga kao što je dva eura na sat u noćnim satima u Budvi. Visoke su cijene ležaljki i suncobrana na nekim plažama i 20 eura. Visoke su i cijene pića… To nas dovodi u situaciju da gubimo turiste”, upozorili su iz CBCG.

Jedna od ključnih preporuka je i da se produži sezona.

„Takođe, jedna od ključnih preporuka je i da se produži trajanje sezone”, ponovili su iz CBCG.

Autor/izvor: SEEbiz / CdM / Pobjeda