Saradnja opštine Ulcinj sa nevladinim sektorom NVO SOS Telefona

September 23, 2014   | Ngjarjet - Events

Fatmir-Gjeka-Hatixhe-Nelaj-SOS-TELEFONI-ULQIN-ULQINI-ULCINJULCINJ – Da položaj žena u Ulcinju nije na zavidnom nivou, te da se umnogome može pospješiti, zaključili su prvi čovjek grada Fatmir Đeka i direktorka SOS telefona Hatidža Nelaj, nakon potpisivanja memoranduma o saradnji između lokalne uprave i te NVO. Žene moraju biti više prisutne u javnom i političkom životu, zaključeno je juče.

Đeka je, na pres konferenciji, izrazio spremnost da maksimalno doprinese uspostavljanju rodne ravnopravnosti, a potpisivanje memoranduma zasigurno doprinosi tom cilju.

Nelaj je ocijenila da do sada nije postojala ni želja, ni volja da se ženi obezbijedi prostor koji joj pripada.

– Žena na ovim prostorima je marginalizovana, a njeno učešće na javnoj ipolitičkoj sceni je simbolično  –  istakla je Nelaj.

fatmir.gjeka-hatixhe-nelaj-ulqin-ulqini-ulcinj

Da ženska imena posebno figuriraju na odborničkim izbornim listama, podsjetio je prvi čovjek grada. Ali, kako je istakao, to nije dovoljno.

– Mi smo spremni da podržimo svaku inicijativu i da se zalažemo da rodna ravnopravnost zaživi na ovim prostorima – istakao je Đeka.

,,Ubrzajmo ljudska prava” naziv je projekta koji realizuje SOS telefon Ulcinj, a glavna projektna aktivnost je izrada lokalnog plana akcije za rodnu ravnopravnost. Projekat se realizuje u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje i Građanskom inicijativom iz Beograda, uz finansijsku podršku Evropske unije.

R.R.

Izvor: Pobjeda