Mu­ha­med Spuža se povukao, Ljoro ostao

October 3, 2014   | news

Muhamed-Spuzha-UlqinNe­za­do­volj­ni čla­no­vi ul­cinj­skog DPS-a od­u­sta­li su od za­htje­va da pred­sjed­nik tog od­bo­ra vla­da­ju­će stran­ke Ljo­ro Nre­kić bu­de smi­je­njen. Pred­vod­nik gru­pa­ci­je ne­za­do­volj­nih Mu­ha­med Spu­ža ka­zao je na sjed­ni­ci op­štin­skog od­bo­ra da sve što su me­di­ji po­sled­njih ne­dje­lja ob­ja­vlji­va­li o su­ko­bu u ul­cinj­skom DPS-u pred­sta­vlja spi­no­va­nje.
Po­li­tič­ki di­rek­tor DPS-a Tar­zan Mi­lo­še­vić, ko­ji je pri­su­stvo­vao sjed­ni­ci od­bo­ra u Ul­ci­nju, re­kao je da su čla­no­vi tog ti­je­la jed­no­gla­sno po­dr­ža­li Nre­ki­ća i ko­or­di­na­to­re u ime vr­ha stran­ke za ul­cinj­sku op­šti­nu – Sa­nju Vla­ho­vić i Go­ra­na Je­vri­ća.
Iako su Spu­ža i nje­go­vi sa­rad­ni­ci pro­te­klih ne­dje­lja te­ško op­tu­ži­va­li Nre­ki­ća, o če­mu go­vo­re i pi­sma upu­ći­va­na li­de­ru stran­ke Mi­lu Đu­ka­no­vi­ću, kao i sa­op­šte­nja do­sta­vlja­na me­di­ji­ma, oni su si­noć za sva de­ša­va­nja okri­vi­li me­di­je. S dru­ge stra­ne, „Dan” po­sje­du­je pi­sma ko­ja su Spu­ža i dru­gi ne­za­do­volj­ni čla­no­vi sla­li cen­tra­li u Pod­go­ri­ci, kao i sva sa­op­šte­nja za me­di­je u ko­ji­ma se iz­no­se te­ške op­tu­žbe na ra­čun Ljo­ra Nre­ki­ća. Su­kob ru­ko­vo­de­ćih struk­tu­ra u ul­cinj­skom DPS-u kul­mi­ni­rao je po­čet­kom av­gu­sta ove go­di­ne.

PDS-UlCINJ-ULQIN
Mi­lo­še­vić je na­kon sjed­ni­ce re­kao da će bi­ti for­mi­ra­na rad­na gru­pa ko­ja će si­ste­ma­ti­zo­va­ti do­ni­je­te za­ključ­ke.
– Ba­vi­će­mo se svim pro­ble­mi­ma ve­za­nim za Ul­cinj, da bi­smo kao par­ti­ja ima­li još bo­lji re­zul­tat. Op­štin­ski od­bor je kon­sta­to­vao da po­sto­ji jed­no­gla­sna po­dr­ška nje­go­vom pred­sjed­ni­ku i ko­or­di­na­to­ri­ma u ime pred­sjed­ni­štva i iz­vr­šnog od­bo­ra, i na taj na­čin je sta­vlje­na tač­ka na ci­je­lu pri­ču. Ni­je­dan član op­štin­skog od­bo­ra ni­je imao ko­mu­ni­ka­ci­ju sa me­di­ji­ma da bi do­sta­vljao pi­sma i sa­op­šte­nja. Sve je spi­no­va­no, što će se i vi­dje­ti – is­ta­kao je Mi­lo­še­vić.
On je re­kao da su u DPS-u ana­li­zi­ra­li pre­go­vo­re na­kon ja­nu­ar­skih lo­kal­nih iz­bo­ra i da su kao bi­li sprem­ni na sa­rad­nju, ali da je bi­lo lo­gič­no da pred­sjed­nik op­šti­ne bu­de iz DPS-a jer je ta par­ti­ja do­bi­la naj­vi­še gla­so­va.
–Pro­cje­na al­ban­skih par­ti­ja bi­la je da na­pra­ve sa­vez sa Po­zi­tiv­nom. Bi­li smo opo­zi­ci­ja i ra­ni­je, bi­će­mo kon­struk­tiv­na opo­zi­ci­ja i ubu­du­će. I da­lje sma­tra­mo da bi vlast u ko­joj bi bio DPS ra­di­la bo­lje za gra­đa­ne – ka­zao je Nre­kić.
M.K.-M.V.

Izvor: DAN