Danas je u Maloj sali SO Ulcinj održana, GODIŠNJA SKUPŠTINA TO ULCINJ

October 13, 2014   | news

GODISNJA SKUPSTINA TO ULCINJI ja sam bio pozvan, što me je prijatno iznenadilo, obzirom da dugogodišnje ćutanje i nepriznavanje pravih vrijednosti onih koji vode TO, i uopšte naš grad.. Skupštinu TO sačinjavaju 39 članova, između kojih se bira sedam članova Izvršnog odbora TO. Naravno, iznenađenje pozivom da budem član Skupštine je samo kratko trajalo, obzirom da je sve bilo pripremljeno po unaprijed pripremanom scenariju političkih partija, koje sačinjavaju vlast u Ulcinju, dakle i u turizmu.

GODISNJA SKUPSTINA TO ULCINJ-1

Nakon predloga da se glasa za predloženih sedam kandidata, neko se sjetio da bi bilo dobro i demokratski da se lista proširi, za još tri kandidata. Nakon toga se pristupilo javnom “glasanju” tako da se “glasalo” svi za svakoga, ali samo do broja sedam. Dakle za ona tri zadnja kandidata se uopšte nije ni glasalo. Dali je to je demokratija, zaista neznam. Zaista sam se našao u dilemi, dali sam zaista uspio da shvatim to što se danas dešavalo na sjednici Skupštine TO Ulcinja. Moguće da nijesam sve dobro razumio, i zato molim da mi se oprosti “neznanje” i “nepoznavanje” materije ” turizam”, odnosno nepoznavanje njihovog shvatanja turizma. Međutim, za čitaoce fcb.hoću da nabrojim imena članova izvršnog odbora, bez ikakve namjere da bilo koga omalovažavam.

GODISNJA SKUPSTINA TO ULCINJ-2
Prvi i glavni Džaudet CAKULI, stari i novi predsjednik Izvršnog Odbora, i dalje redom Muslim LOLA, Dritan GUČI, Simo DEDIĆ, Zenepa LIKOVIĆ, Astrit KURTI, i Munib ABAZI. Nijesu prošli, jer za njih nije ni glasalo, Džavo HODŽIĆ, stari turistički radnik i vlasnik plaže Majami na kojoj se vijori plava zastavica, Džemal BUŠATI, dugogodišnji direktor hotela Albatros, i moja malenkost Ismet KARAMANAGA za koga neću da napišem ništa….
Malo ironije nije na odmet. Međutim, morao sam u ovom stilu da napišem ovih par redaka, jer očigledno da poneko od nas, drugačije gleda i shvata turizam. Zaista, nije mi namjera da bilo koga kritikujem. Sve ovo mogu i da razumiju svi oni, koji znaju i poznaju turizam i turistička kretanja. Naprotiv, i ovo je pozitivan pomak i pozitivna prekretnica, ako se uzme u obzir da je nekad, Ulcinj, druga “varoš” Crne Gore, dobila TO nakon Plužina, bez namjere da omalovažavam Plužine.

 

Ismet Karamanaga Facebook