Dritan Abazović podnio ostavku na članstvo u Pozitivnoj Crnoj Gori

October 15, 2014   | news

Dritan-Abazovic-ulqinAbazović podnio ostavku, ne isključuje mogućnost formiranja nove političke partije

Kao što je i najavio Dritan Abazović podnio je danas ostavku na članstvo u Pozitivnoj Crnoj Gori. On je na konferenciji za novinare kazao da je to moralni čin, kao da je ostavku u partiji dao i Luka Rakčević. Kako je naglasio, ne isključuje mogućnost formiranja nove političke partije, ali da će vrijeme pokazati koliko je to realno.

“Nakon sinoćnjih dešavanja ne postoji nikakva šansa da više nastavim sa onima koji su izdali principe Pozitivne Crne Gore. Siguran sam da duh Pozitivne neće nestati. On ide sa nama. Nije uopšte bitno ko nosi naziv Pozitivna Crna Gora, bitno je da ono što smo ljudima obećali zaista i poštujemo. Sinoć je bilo klasično gaženje svih demokratskih principa, gaženje svega onoga za šta se mi borimo da se promijeni u Crnoj Gori, nasilno tjeranje većine. Ovo je potvrda da Pajović hoće Staljinističkim metodama da se bori sa neistomišljenicima”, istakao je Abazović.

Kako je naglasio, ovo je nakon svega moralni čin.

“To što sinoć nijesmo izbačeni samo nam je otežalo, pa smo primorani da danas podnosimo ostavku. Mislim da je posrijedi još jedan lični interes i poniženje mene i kolege Rakčevića kao mlađih članova da nam se kao da druga šansa. Onaj ko je mogao da dobije drugi šansu je Pajović, koji je sve šanse prokockao i ispromašivao. Posvađali smo se sa svima. Ja sam jedan od osnivača Pozitivne i uz punu moralnu odgovornost govorim o svemu. Nakon sinoćnje sjednice sam se uvjerio da je homosapiens i homoludens spreman na sve”, kazao je Abazović.

On je dodao i da zadržava poslanički mandat.

“I to iz dva razloga, čisto da bude jasno. Prvo zato što zadržavanje poslaničkog mandata znači da će glas onih koji su nas glasali 2012. biti u ovom parlamentu. Drugo, nudim svoj poslanički mandat GO, ali ne GO koji je fiktivan, koji je izmišljen. Onaj GO koji nas je imenovao može u svakom momentu da raspolaže mojim mandatom”, kazao je Abazović.

Abazović i Rakčević će nadalje nastaviti kao nezavisni odbornici.

O mogućnosti pridruživanja DF-u Abazović kaže da nije razmišljao na tu temu.

“Postoji mogućnost da formiramo poslanički klub. Da li će se on realizovati vijećemo. Formiranjem poslaničkog klubu ne znači da bi se priklonili bilo kome, jednostavno to bi bilo tehničko omogućavanje da mi kvalitetnije radimo”, objasnio je Abazović.

Sada već bivši funkcioner Pozitivne ne isključuje mogućnost formiranja nove partije.

“Sada već ne isključujem tu mogućnost. Vrijeme će pokazati šta je zaista realno. Mogu sa ogromnom sigurnošću da kažem da ću se boriti da do demokratskih promjena dođe”, istakao je Abazović.

On je kazao da će narednih dana njegovim stopama krenuti priličan broj članova Pozitivne.

Podsjećamo, predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović dobio je sinoć većinu glasova Glavnog odbora, te će na čelu te stranke sigurno biti do Kongresa koji je planiran za 26.maj naredne godine.

Na elektorskoj sjednici Predsjedništva Pozitivne je odlučeno da se iz stranke isključe Mladen Bojanić, Miloš Konatar, Goran Đurović, Emin Duraković, Nikolea Necko Koćalo i Dragan Ćiro Cvetković. Iako su podržavali Bojanića i tražili smjenu Pajovića iz Pozitivne nijesu sinoć isključeni Dritan Abazović i Luka Rakčević.

Izvor: CDM