Za tvrdnju poslanika Force Gencija Nimanbegua: MSS – Osudili smo pisanje Informera

November 5, 2014   | Ngjarjet - Events

Ranko Vujovic-MSS - Osudili smo pisanje InformeraMedijski savjet za samoregulaciju demantovao je tvrdnju poslanika Force Gencija Nimanbegua da se to tijelo nije oglasilo povodom naslovnice i teksta Informera od 16. oktobra ove godine, na kojoj je stajalo ”Šiptarska svinjarija”.

Nimanbegu je za današnju Pobjedu, na molbu da prokomentariše ocjenu MSS-a o inicijativi većine poslaničkih klubova da se izmijeni Zakon o medijima, kazao da za njega to tijelo ”nema kredibilitet jer se nije oglasilo nakon pisanja Informera o albanskoj nacionalnoj zajednici”.

”Njihov stav nijesam tada čuo. Zato za mene njihovo mišljenje gubi kredibilitet”, kazao je poslanik Force.

Iz Medijskog savjeta za samoregulaciju navode da su se prvi oglasili u crnogorskoj javnosti kada se pojavilo izdanje Informera sa naslovnicom ”Šiptarska svinjarija”, otvoreno osuđujući i naslov i tekst.

”Između ostaloga u saopštenju od 17. oktobra stoji:  Jučerašnja prva strana Informera sa naslovom ”Šiptarska svinjarija” podsjeća na najmračniji period ratnohuškačkog novinarstva ranih devedesetih prošloga vijeka i predstavlja tešku zloupotrebu visokih  principa i vrijednosti slobode štampe… MSS smatra da je ovdje riječ o nedopustivom širenju nacionalne mržnje”, podsjećaju iz MSS.

Iz tog medija, u saopštenju dostavljenom Portalu RTCG, navode da od poslanika Nimanbegua očekuje izvinjenje zbog širenja neistinitih informacija i pokušaja da uruši kredibilitet te organizacije.

”Preporučujemo g. Nimanbegu da ubuduće pažljivije prati rad našeg tijela”, zaključuju u MSS-u.

Izvor: RTCG