Milo Đukanović Rami: Imamo čvrst temelj za unapređenje međudržavnih veza

November 28, 2014   | Ngjarjet - Events

Edi Rama-Milo Gjukanoviq-1Premijer Crne Gore Milo Đukanović čestitao je albanskom kolegi Ediju Rami Dan nezavisnosti Republike Albanije.

“Drago mi je što mogu da konstatujem da naše dvije susjedne i prijateljske zemlje karakterišu odlični odnosi, što potvrđuje intenzivan politički dijalog i sadržajna saradnja na svim poljima. To su jasne potvrde obostrane privrženosti njegovanju dobrosusjedstva i predstavljaju čvrst temelj za dalje unapređenje kvalitetnih međudržavnih veza”, istakao je Đukanović u čestitki.

On je naglasio da zajednička evropska budućnost nosi dodatni snažan potencijal za unapređenje saradnje, kako između dvije države, tako i na regionalnom planu, kroz realizaciju krupnih investicionih projekata i u saradnji sa našim evropskim partnerima.

“Ne sumnjam da ćemo u Vašoj zemlji i Vama lično i dalje imati pouzdanog saveznika za naše evroatlantske ciljeve. Jedino udruženim naporima, na temeljima mira, uvažavanja i međusobnog povjerenja, možemo ići naprijed i postati dio ujedinjene Evrope“, navedeno je u čestitki premijera Đukanovića.

Izvor: CDM