Za Skupštinu Abazović, Bojanić i Stanić se spremaju u hodniku

December 1, 2014   | Ngjarjet - Events

Abazovic i BojanicNezavisni poslanici Mladen Bojanić, Dritan Abazović i Novica Stanić za razliku od svojih kolega koji imaju poslanički klub i mjesto za rad, svoj posao obavljaju u holu i restoranu Skupštine.

To im, kako ističu, znatno otežava posao.

Nezavisni poslanik Novica Stanić kazao je da je to što nezavisni poslanici nemaju svoj prostor za rad u najmanju ruku nepristojno. Biti narodni poslanik, a nemati klub za njega je sramota.

“Morate imati mogućnost da koristite dostignuća 21. vijeka. Kod nas to nije slučaj. Jedino što mi kao nezavisni poslanici imamo na raspolaganju su plenarna sala, restoran i hol. To je sramota crnogorskog parlamenta”, istakao je Stanić za Dnevne novine.

Rješavanje ovog problema još nije pokrenuto, ali očekuje da se uskoro riješi ovo pitanje.

Uzdaju se u Stankovića

Nezavisni poslanik i bivši poslanik Pozitivne Mladen Bojanić kazao je da to što nemaju prostor za rad znatno otežava poslanički posao. Ipak, kaže da vjeruje u obećanja novog generalnog sekretara Skupštine Siniše Stankovića da će ovaj problem uskoro biti riješen.

“Novi generalni sekretar ima razumijevanja za naš problem i trudi se da ovo pitanje što prije riješi, jer je tehnički jako teško ovako obavljati posao”, kazao je Bojanić, dodajući da do kraja godine očekuje da će imati i klub i prostorije.

Dritan Abazović ističe da osjećaj koji ima kao nezavisni poslanik ne može da se mjeri sa pripadanjem nekoj partiji. Mnogo je bolje, kaže on, biti samostalan. Sve dok na red ne dođu pitanja tehničke prirode kao što su mjesto za boravak.

Gdje sa kišobranom i kaputom?

Uslovi za rad nezavisnog poslanika ne postoje, kaže on.

I to je tragedija parlamentarizma, jer kako ističe, brojne lokalne skupštine i njihovi odbornici imaju bolje uslove za rad nego poslanici u Skupštini Crne Gore.

“Sramno je što ne postoji mjesto gdje mi, nezavisni poslanici, možemo da ostavimo kišobran ili da odložimo kaput. Paradoksalna situacija je ta što smo u Skupštini, a moramo da pratimo sajt da bismo znali šta se dešava, koje su tačke na dnevnom redu i slično”, objašnjava Abazović.

On je istakao i da je sramota za poslanike to što su zbog činjenice da nemaju klub na neki način obespravljeni.

“Očekujem da će se ovo brzo riješiti, jer moram da pohvalim generalnog sekretara koji se trudi da nam izađe u susret, i koji je obećao da će do kraja godine ovo pitanje biti riješeno”, dodao je Abazović, napominjući da je u ovom trenutku više okupirani stvaranjem pokreta nego klubom.

Izvor: CDM