Nimanbegu: Preispitati sporazum s DPS-om

January 10, 2015   | Ngjarjet - Events

Genci NimanbeguPotpredsjednik Force Genci Nimanbegu ocijenio je da dosadašnja realizacija koalicionog sporazuma te partije sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) nije zadovoljavajuća, zbog čega je potrebno otvoriti to pitanje i preispitati sporazum.

On je kazao Pobjedi da nije zadovoljan realizacijom sporazuma sa DPS-om, iako je jasno da su lokalni izbori prošle godine uticali na to.

“Ipak, dvije godine je prošlo i nejasno mi je da se DPS i SDP javno konfrontiraju oko sporazuma, iako su bili na zajedničkoj izbornoj listi, dok oni koji stvaraju većinu, kako 2012. godine tako i danas, kao da ne osjećaju potrebu za otvorenom analizom ostvarenja koalicionog sporazuma“, rekao je Nimanbegu.

On je negirao medijske spekulacije da su albanske partije zainteresovane za ministarsko mjesto u najavljenoj rekonstrukciji Vlade.

„Nije tačno da albanske partije traže neko određeno ministarstvo, već hoćemo da se koalicioni dogovor analizira, traže uzroci njegovog neispunjenja i da se dogovori buduća saradnja ili raskid, bilo kao grupa manjinskih partija, bilo kao zasebni konstituent”, kazao je Nimanbegu.

Izvor: RTCG