Форум младих ДУА оптужио Ђеку за злоупотребе, он узвратио

May 16, 2015   | news

Forumi-Rinor-i-UDSH-se-UlqinФорум младих Демократске уније Албанаца оптужио је локалну власт за нетранспарентност и бројне злоупотребе у коришћењу буџетских средстава, док је предсједник Општине Фатмир Ђека оцијенио да је партија коју води Мето Зенка у нестајању.

Самир Тафили и Аднан Алибегу, који су потписали саопоштење, тврде да је Општина лани у оквиру буџетске ставке за спорт за шта је утрошено 73 хиљаде еура, половину утрошила и за финансирање неких клубова из Подгорице али и неких из Улциња „који постоје само на папиру“.

Млади ДУА тврде да су зоупотребе евидентне и када су у питању расходи по основу уговора о дјелу „гдје је утрошено 100 хиљада а планирано 31.000″.

„Расипање новца због додатног ангажовања радника је неразумљиво, тим прије што запослени у Општини сада улазе у шести мјесец неизмирених дугова за плате“, тврде у Форуму.

Тафили и Алибегу оцијенили су да су и трошкови репрезентације превише високи и непримјерено прекорачени.

„Умјесто 18 хиљада утрошено је 40 хиљада“, кажу они.

Они су на крају позвали челнике Општине да се умјесто рјешавања сопствених позабаве решавањима проблема свих грађана Улциња. Најавили су да ће ускоро изаћи са новим доказима о злоупотребама у локалној власти.

Ђека је одбацио оптужбе оцијенивши да иза саопштења Зенка.

„Више од 60 одсто планираних средстава отишло је на рачуне кошаркашког и рукометног клуба, који су прволигаши. Покушали смо у домену наших могућности да удовољимо и свим осталим клубовима који су нам се обратили за помоћ тако да не разумијем Зенкине фрустарције око тога“ казао је Ђека.

Када су уговори о дјелу у питању, навео је, ријеч је о преусмјерењу, што познаје закон.

„Што се тиче репрезентације, то само значи да смо богаћењем понуде имали више гостију и то је само у корист града. Имали смо Дан Општине али и избор за Мис Албаније који је први пут одржан у Улцињ, дуги низ манифестација и сајмова. Имали смо и високу делегацију из Турске у посјети а у ручку и вечери, које је платила Општина, уживали су и челници те партије“,казао је Ђека.

Тврди да да је ДУА партија која нестаје јер је воде људи без одговарајуће стручне спреме.

„Тако им је и у одборничком клубу па зато позивам престале интелектуалце те партије да се придруже мојој партији или коалицији“, казао је Ђека.

Izvor: in4s.net