Ministar Gvozdenović sa predstavnicima delegacije Evropske komisije u posjeti ulcinjskoj solani

June 9, 2015   | Ngjarjet - Events
Branimir GvozdenovicMinistar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović obići će, zajedno sa predstavnicima delegacije Evropske komisije, u srijedu 10. juna 2015. godine u 9.30 sati, Solanu u Ulcinju, gdje će biti predstavljeni aktivnosti i rezultati na stvaranju neophodnih uslova za očuvanje biodiverziteta i zaštitu tog lokaliteta.
U 9.30 sati, ispred suvenirnice u Solani, izjave za medije daće zamjenik šefa Jedinice za Crnu Goru u Generalnoj direkciji za proširenje Tomas Haglajtner, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Daliborka Pejović.
Nakon izjava predviđen je obilazak Solane. Sa predstavnicima Evropske komisije, u posjeti će biti predsjednik i potpredsjednica opštine Ulcinj – Fatmir Đeka i Zenepa Lika, predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Agencije za zaštitu životne sredine, Centra za održivi razvoj (UNDP), Centra za proučavanje ptica i stečajni upravnik Solane.
Posjeta ulcinjskoj solani organizuje se u sklopu osmog sastanka Pododbora za oblast saobraćaja, energetike, životne sredine i regionalne politike između Crne Gore i Evropske komisije, koji se održava od 09. do 10. juna u Podgorici.
Ministarstvo održivog razvoja i turizma/Biro za odnose s javnošću