Ulcinjanima račun za struju oko 38 €

July 11, 2015   | Ngjarjet - Events

Racun-struje-ilustracijaDomaćinstva su u junu potrošila 84.940.272 kilovatčasova (kWh) električne energije, što je 1,5 odsto više u odnosu na majsku potrošnju i jedan odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom juna prošle godine.

Najnižu prosečnu potrošnju od 23 eura beleže domaćinstva u Pljevljima, dok je najveća prethodnog meseca očitana u Ulcinju, gdje su domaćinstva u proseku potrošila struje u vrednosti od oko 38 evra. U Podgorici si domaćinstva prosečno potrošila struje za 32,3 evra.

Račun na iznos veći od 150 evra dobiće 0,56 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 evra očitana kod jedan odsto potrošača, navedeno je u saopštenju. Junske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 148.354 kupaca u Crnoj Gori, što je za 4.974 više u odnosu na broj potrošača kojima je popust obračunat na majskim fakturama.

Portal CDM, podseća da je EPCG pokrenula akciju „5 za 5“ koja svim privrednim subjektima, odnosno privatnim i javnim preduzećima i ustanovama, omogućava da svoj dug po osnovu utrošene električne energije izmire u narednih pet godina u 60 mesečnih rata.

Uslov da potrošači u toj akciji, koja traje do kraja jula, potpišu protokol o otplati duga po povlašćenim uslovima je da izmire pet poslednih računa, navedeno je u tekstu.

Izvor: B92