Ministar Šegrt u radnoj posjeti zdravstvenim ustanovama u Ulcinju, Baru,Tivtu,Herceg Novom i Risnu

July 23, 2015   | news

Ministar zdravlja prof.dr Budimir Segrt-1Ministar zdravlja prof.dr Budimir Šegrt i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Kenan Hrapović, sa saradnicima, posjetili su u utorak, 21.07.2015.godine, zdravstvene ustanove u Baru, Ulcinju, Tivtu, Herceg Novom i Risnu, u sklopu redovnog obilaska zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori.

Nakon obilaska Opšte bolnice i Doma zdravlja Bar, domova zdravlja Ulcinj, Tivat i Herceg Novi i Specijalne bolnice „Vaso Ćuković“ u Risnu, kao i zdravstvenih stanica Virpazar i Sutomore, ministar Šegrt je ocijenio da stanovnici ovih primorskih opština i brojni turisti tokom ljetnje sezone, imaju veoma kvalitetnu, dostupnu i efikasnu zdravstvenu zaštitu i da dobijaju zdravstvene usluge na visokom nivou. Zdravstvene ustanove u Baru, Ulcinju, Tivtu i Hervceg Novom, kako je kazao ministar zdravlja, posjeduju prostorne, tehnološke i kadrovske kapacitete za pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite građanima.

Tokom razgovora sa menadžmentima zdravstvenih ustanova, ministar Šegrt je naglasio da je, budući da je ljetnja turistička sezona u toku, neophodno da zdravstvene ustanove usklade organizaciju rada i stave u funkciju sve svoje kapacitete, kako bi mogli da odgovore eventualnim potrebama turista za zdravstvenom zaštitom.
U cilju pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite građanima, ministar Šegrt je istakao da je potrebna reorganizacija zdravstvenog sistema, prema stvarnim potrebama, kao i da je neophodna racionalnija potrošnja i raspodjela sredstava i bolja kontrola. On je kazao da je, u tom smislu, neophodno poboljšati koordinaciju na svim nivoima zdravstvene zaštite, uvesti kliničke i terapijske vodiče i smjernice i sprovoditi kontimuiranu edukaciju i stručno usavršavenje zdravstvenih radnika.

Ministar Šegrt sa saradnicima, tokom radne posjete razgovarao je i sa predsjednicima Opština Bar i Ulcinj dr Zoranom Srzentićem i Fatmirom Đekom o mogućnosti uključivanja lokalne uprave u projekte koji imaju za cilj unapređenje zdravstvene zaštite stanovnika ovih opština i realizaciji zajedničkih projekata koji imaju za cilj razvoj i promociju zdravstvenog turizma.

Izvor: mzdravlja.gov.me/