Ulcinjska solana prodaje 3.000 t lagerovane soli

October 12, 2015   | news

Ulcinjska SolanaStečajna uprava ulcinjske Solane “Bajo Sekulić”, raspisala je oglas za prodaju oko tri hiljade tona soli koja je lagerovana u krugu fabrike.

Iz stečajne uprave su saopštili da je procenjena količina soli oko tri hiljade tona, a da će se stvarna količina utvrditi vaganjem, prenose crnogorski mediji.

Pristigle pisane ponude biće otvorene 20. oktobra u 11 sati u Privrednom sudu, do kada traja i rok za njihovo predavanje, navedeno je u saopštenju.

Pravo da učestvuju na javnoj prodaji imaju pojedinci i kompanije samo iz Crne Gore, koji moraju da uplate depozit za učešće na javnom nadmetanju u iznosu od pet hiljada evra.

Stečajni upravnik će posle otvaranja ponuda, u roku od osam dana doneti odluku o najboljem ponuđaču i proglasiće ga kupcem, a u roku narednih 15 dana najbolji ponuđač, odnosno kupac, mora da zaključi ugovor o kupoprodaji i da uplati kupoprodajnu cenu umanjenu za iznos depozita.

Ponuđač je dužan da ponudi kupoprodajnu cenu po toni bez uključenog PDV-a, a prednost će imati kupac koji ponudi veću kupoprodajnu cenu po toni.

Ukoliko ne bude zainteresovanog kupca za celu količinu, so će se prodavati ponuđačima rangiranim po ponuđenim kupoprodajnim cenama, sve do prodaje celokupne ponuđene količine soli koja je predmet prodaje.

Izvor: B92