Postavljen kamen temeljac OŠ “Bedri Elezaga” u Ulcinju

October 13, 2015   | news

gurëthemeli i shkollës në SukubinëMinistar prosvjete mr Predrag Bošković prisustvovao je danas postavljanju kamena temeljca novog školskog objekta Područne ustanove JU OŠ “Bedri Elezaga” u Sukobinu, Opština Ulcinj.

Na ceremoniji je pored ministra Boškovića govorio predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Gjeka, predstavnik Dijaspore SAD-a Cafo Boga i direktor JU OŠ “Bedri Elezaga” Aljim Jahaj.

Ministar Bošković je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta koji predstavlja dobru saradnju između države, opštine i dijaspore. On je podsjetio na usmjerenje Ministarstva prosvjete na podizanje kvaliteta obrazovanja manjinskih zajednica i ukazao na odličnu saradnju Ministarstva sa Albanskim nacionalnim savjetom.

Takođe, ministar je izrazio zadovoljstvo što će djeca ovog kraja sljedeće godine učiti u mnogo boljim uslovima.

Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Gjeka zahvalio je dijaspori SAD-a i Ministarstvu na pomoći Opštini Ulcinj da dobije još jedan školski objekat za koji je izdvojeno 297.000 eura.

Direktor JU OŠ “Bedri Elezaga” Aljim Jahaj poželio je dobrodošlicu gostima i izrazio zadovoljstvo zbog povoda okupljanja. On je rekao da će škola na površini od 500 metara kvadratnih biti građena po savremenim evropskim standardima. Istakao je da je investiranje u izgradnju škola uzvišeno i zahvalio Ministarstvu prosvjete, Opštini Ulcinj i dijaspori SAD-a na pomoći.

Predstavnik dijaspore SAD-a Cafo Boga izrazio je zadovoljstvo što je dijaspora mogla da pomogne u ovako važnom projektu.

Nakon svečanih govora izveden je kulturno-umjetnički program.

Izvor: Vlada.me