Niko neće da kupi imovinu Ulcinjske solane

October 26, 2015   | news

Na oglas za prodaju cjelokupne imovine Solane „Bajo Sekulić”, po početnoj cijeni od 149 miliona eura, nije stigla nijedna ponuda. Stečajni upravnik, Ognjen Jovović rekao je agenciji Mina-business da će naknadno odlučiti o uslovima raspisivanja narednog oglasa.

Ulcinjskasolana na prodaju

“Shodno Zakonu o stečaju nemamo drugu mogućnost nego da raspišemo oglas, a odluka o tome će biti donijeta u predviđenim rokovima”, kazao je Jovović.

Ponude su se mogle dostavljati danas do 11 sati.

Na prodaju je bila ponuđena nepokretna i pokretna imovina koju čine zemljište, poslovne zgrade, elektroenergetski i objekti za vodu i gasovod, kanali, sve locirano u Opštini Ulcinj na površini od oko 14,5 miliona kvadrata, kao i tehnološka i kancelarijska oprema, građevinska mehanizacija i transportna sredstva.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imale su sve kompanije i građani iz zemlje i inostranstva koji uplate depozit za učešće od jedan odsto početne cijene ili prilože garanciju poslovne banke na naznačenu vrijednost, neopozivu i naplativu na prvi poziv.

Stečajna uprava raspisala je početkom oktobra oglas za prodaju oko tri hiljade tona soli ulcinjske Solane »Bajo Sekulić«, koja je lagerovana u krugu fabrike, na koji su dostavljene dvije ponude.

Cijena predviđena oglasom po toni iznosila je 39 eura bez poreza na dodatu vrijednost (PDV).

U kompaniju je 2005. godine uveden programirani stečaj zbog duga od 13 hiljada eura, a šest godina kasnije i klasični, koji je rezultirao otpuštanjem svih radnika.

Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore preuzelo je početkom septembra u jednogodišnji zakup imovinu Solane “Bajo Sekulić”.

U cilju zaštite biodiverziteta, Nacionalni parkovi će preduzimati potrebne mjere i radnje kako bi se održao i unaprijedio uspostavljeni ekosistem u zakupljenom području.

MINA / TVCG