Posjeta Komisije za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Kosova

October 26, 2015   | Ngjarjet - Events

Vizita-shendetesis-Kosoves-Komunes-Ulqinit-1Danas su u opštini Ulcinj, u zvaničnu posjetu, boravili članovi Komisije za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Kosova, na čelu sa predsjedniciom Komisije dr. Florom Brovinon. Goste sa Kosova je u svom kabinetu primio predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka sa saradnicima.

Delegacija sa Kosova je u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori. Posjeta ima za cilj razmjenu iskustava i jačanje odnosa između Crne Gore i Kosova u oblasti zdravstva i socijalnog staranja. Na sastanku, na kome je dotaknuto više tema, članovi delegacije sa Kosova izrazili su spremnost da podrže Opštinu Ulcinj u rješavanju problema na koje oni mogu uticati.

Delegacija sa Kosova je održala i sastanak sa predstavnicima Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori, kao i posjetila porodilište u Ulcinju. Drugi dan radne posjete Crnoj Gori članovi Komisije za zdravstvo, rad i socijalna staranje Skupštine Kosova provešće u Podgorici gdje će se sastati sa članovima Komisije za zdravstvo i one za međunarodne odnose Skupštine Crne Gore. Takođe, saglasno njihovoj agendi ,predviđeni su sastanci i sa poslanicima albanskih partija u Skupštine Crne Gore kao i predstavnicima Gradske opštine Tuzi.

Opština Ulcinj