JP „Morsko dobro” Ulcinj: Prikupljeno preko 914.000 eura

November 5, 2015   | news

Predstavnici JP Morsko dobro u UlcinjPredstavnici JP „Morsko dobro” boravili u službenoj posjeti u opštini Ulcinj

Direktor Mihailo Đurović sa saradnicima boravili su u službenoj posjeti u Opštini Ulcinj. Njih je u svom kabinetu primio predsjednik Opštine Fatmir Đeka, predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Fuat Hadžibeti, direktorica Turističke organizacije Ulcinja i sekretari opštinskih sekretarijata. Tokom sastanka analizirana je dinamika investicija koje je Morsko dobro realizovalo na teritoriji Opštine Ulcinj tokom 2015. godine, kao i investicije planirane u 2016. godini.

Na sastanku je konstatovano da je saradnja sa Morskim dobro značajno unapređena zadnje dvije godine.

Prema podacima iz ovog Javnog preduzeća, u Opštini Ulcinj je tokom ove godine bilo planirano 900.000 eura prihoda, dok je do sada prikupljeno 914.000 eura, 14000 eura više od planiranog.

Prisutni su detaljno razmotrili realizovane projekte i one čija je realizacija u toku.  Konstatovano je da su mnogi projekti završeni, dok ima i onih čija se realizacija tek očekuje kao što je izgradnja zaštitnog zida od lokacije bivšeg hotela Jadran do hotela Albatros.

Za narednu godinu, od sredstava 37 zakupaca plaža i 338 privremenih objekata i vikend kuća na Adi Bojine, investiraće se u uređenju Velike skele u Ulcinju projekat vrijedan 750.000 euro, kao i izgradnju pješačke staze od hotela Albatros do rta Đerane. Takođe, radiće se revitalizacija borove šume, gradskog parka na Maloj plaži kao i nekoliko drugih projekata. U realizaciju nekih projekata aktivno će se uključiti i Agencija za izgradnju Ulcinju i JP Komunalne djelatnosti.

Opština Ulcinj