Na graničnom prelazu Sukobin – Murićani zaplijenjeno 30 kilograma skanka

November 5, 2015   | news

droga muriqan-në bombulën e gazitSlužbenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične policije Ulcinj su, zajedno sa službenicima Carinske Ispostave Sukobin a u saradnji sa carinskim službenicima i službenicima Uprave policije Republike Albanije, danas 03. novembra 2015. godine, na ulazu u Crnu Goru – Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, pronašli i zaplijenili 30 kilograma skanka, i zbog sumnje da je ovu drogu pokušao da prokrijumčari preko granice slobode lišili albanskog državljanina G.F. (58).

Naime, policijski i carinski službenici ove dvije države su, obavljajući redovne aktivnosti na graničnom prelazu, zaustavili pmv marke ,,Volvo” albanskih registarskih oznaka kojim je upravljao G.F. Pregledom lica i vozila, u prtljažniku je pronadjeno i zaplijenjeno 24 PVC pakovanja u kojoj se nalazila biljna materija tamno zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Preliminarnim analizama potvrđeno je prisustvo opojne droge marihuana – tipa skank, ukupne količine oko 30 kilograma.

Shodno Protokolu o radu Zajedničkog graničnog prelaza Sukobin – Murićani, osumnjičeni G.F, vozilo i droga predati su službenicima Uprave policije Republike Albanije na dalje postupanje.

droga muriqan-në bombulën e gazit-1

Podsjećamo da su juče službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina, preduzeli zajedničke aktivnosti koje su dovele do lišenja slobode državljanina Republike Albanije S.C. (25), zbog sumnje da je preko državne granice pokušao da prokrijumčari 11,1 kilogram marihuane – tipa skank.

Izvor: mup.gov.me