Cungu & Co zaključao javnu površinu u na­se­lju To­to­ši

November 7, 2015   | news

Cungu & Co - UlcinjPro­stor bu­vlje pi­ja­ce ko­ji se na­la­zi u na­se­lju To­to­ši za­klju­čan je ju­če po na­lo­gu kom­pa­ni­je Cun­gu & Ko, ko­ja je u vla­sni­štvu li­de­ra For­ce i biv­šeg preds­jed­ni­ka Op­šti­ne Na­zi­fa Cun­gua, sa­zna­je „Dan“. Pro­stor od oko hi­lja­du kva­dra­ta, ko­ji su do sa­da ko­ri­sti­li za­kup­ci štan­do­va još uvjek je vla­sni­štvo fir­me „Otran­to­ko­merc“, ko­ja ga je ne­dav­no na ten­de­ru pro­da­la Cun­gu­o­voj kom­pa­ni­ji. Pred­stav­nik kom­pa­ni­je „Otrant­ko­merc“ Re­džep Ta­ga­no­vić ne­dav­no je iz­ja­vio da se po­stu­pak pro­da­je ze­mlji­šta i ma­ga­cin­skog pro­sto­ra na tom lo­ka­li­te­tu pro­vo­di kra­ju, i da iz tog raz­lo­ga lo­ka­ci­ja mo­ra bi­ti oslo­bo­đe­na.
– Kom­pa­ni­ja „Cun­gu“ je već upla­ti­la dio nov­ca i na­kon što upla­ti osta­tak, ugo­vor će ovje­ri­ti no­tar, na­kon če­ga no­vi vla­snik mo­že da se uknji­ži – sa­op­štio je Ta­ga­no­vić. Pro­dav­ci, njih oko pe­de­se­tak, ne­dav­no su ne­go­do­va­li tvr­de­ći da im lo­kal­na sa­mo­u­pra­va ni­je obez­bje­di­la al­ter­na­tiv­nu lo­ka­ci­ju, tvr­de da su žr­tve pri­vat­nih in­te­re­sa, te da ih vla­sni­ci ze­mlji­šta tje­ra­ju sa tog pro­sto­ra iako je je­dan dio dr­žav­na imo­vi­na.
Ra­di se na­i­me o pu­tu od oko 360 kva­dra­ta ko­ji pre­sje­ca tu pi­ja­cu i za ko­ji „Otrant­ko­merc“ još uvi­jek vo­di spor sa Op­šti­nom. Ta imo­vi­na, kao i do­dat­nih, oko 220 kva­dra­ta, ko­ji su u sklo­pu pi­ja­ce još uvi­jek se u ka­ta­stru vo­de kao op­štin­ska imo­vi­na. Slu­čaj je, ka­ko sa­zna­je­mo, pri­ja­vljen Ko­mu­nal­noj po­li­ci­ji.
M.K.

Izvor: DAN