Govor potpredsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića sa Konferencije

December 1, 2015   | Ngjarjet - Events

Dritan-AbazoviqPoslanik i potpredsjednik Građanski pokret URA Dritan Abazović panelista na Konferenciji “Ideološko mapiranje političke scene zemalja Zapadnog Balkana”

Poslanik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) Dritan Abazović ocijenio je da je Crna Gora od prethodnog komunističkog sistema preuzela negativnosti.

“Zato što su sve stranke koje su dominantne trenutno na Zapadnom Balkanu na neki način svoje korijene povukle iz komunizma. To podrazumijeva jakog lidera i osjećaj da je partija država i izvor opstanka. To je trenutno na snazi u Crnoj Gori”, smatra Abazović.

On je na regionalnoj konferenciji “Ideološko mapiranje političke scene zemalja Zapadnog Balkana”, koju je organizovao Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), kazao da Crnu Goru karakteriše podanička politička kultura, u kojoj građani, kako je naveo, razumiju da nešto nije dobro, dok se vlast ne mijenja.

“Primitivazam se tu ogleda u tome što imate stranku koja nudi identičan program kao vladajuća stranka, a ipak ne može značajnije da izvuče biračko tijelo i prenese ga na svoju stranu“, naveo je Abazović.

Izvor: Građanski pokret URA Facebook

YouTube Preview Image