Zana Sarvan na “Montenegro International beach entertainment show” Mibes 2015

December 13, 2015   | news

Zana-Sarvan-Mibes-2015-BudvaMIBES – Slendid 2015

“Montenegro International beach entertainment show” (MIBES), prvi poslovni skup te vrste ikada organizovan u Crnoj Gori, počeo je 11.12 u hotelu “Splendid Conference & Spa Resort” u Bečićima. Eminentni stručnjaci iz regiona i svijeta do nedjelje 13. decembra 2015. raspravljace   o  trendovima razvoja plažnog menadžmenta.

Skup u Bečićima, otvoren je panelom čiji je domaćin bila Nacionalna turistička organizacija Crne Gore. Na plenarnom otvaranju su govorili: gdin Marko Petričević, pomoćnik ministra u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, gdin Žarko Radulović, predsjednik CTU-a , gdin Mihailo Đurović, direktor Javnog preduzeća Morsko Dobro .

Zana-Sarvan-Mibes-2015-Budva-2

Pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma Marko Petričević je pozdravljajući učesnike skupa, istakao da je Crna Gora na turističkoj mapi svijeta prepoznata kao destinacija specifične ljepote, sa obalom koju čini više od stotinu pjeskovitih i šljunkovitih plaža,te da će iskustva razvijenijih destinacija biti dragocjena za domaće stručnjake..

Na četvrtom panelu pod temom Unapređenje destinacije – brendiranje i pozicioniranje destinacije budućnostii, govorila je i direktorica TO Ulcinj g/đa Zana Sarvan, o Ulcinju kao gradu neiskorišćenih resursa, netaknute prirode, gradu sa brojnim mogućnostima za razvoj turizma i gradu prirodnih ljepota. Pod sloganom SOUL ADVENTURE osvrnula se na mogućnost razvoja aktivnog turizma pod kojim spadaju ekstremni sportovi na vodi Kite i wind surf kojima treba dati poseban značaj jer Ulcinj postaje jedna od glavnih destinacija u Evropi za ovaj sport, Veliku plažu – kao jedinstvenu i jednu od najdužih u Mediteranu kao i na organizovanje brojnih manifestacija na ovom djelu kao što je i Southern Soul festival gje je prikazan i kratak video, posmatranje ptica na Solani i Saškom jezeru kao i na razvoj zdravstvenog turizma, prirodnih ljekovitih faktora i resursa koji nisu iskorišćeni ni približno u odnosu na njihov stvaran potencijal.

Iako se Ulcinj ne može pohvaliti visokim hotelskim smještajnim kapacitetima sa četiri i pet zvijezdica, moramo iskoristiti stvarne potencijale koji ovaj grad pruža i krenuti sa planiranjem onoga što nas čega u budućnosti, a to jeste, postati prava turistička destinacija koja će omogućiti svim gostima pravu avanturu za dušu – istakla je direktorica Sarvan.

Zana-Sarvan-Mibes-2015-Budva-1

Pored direktorice Sarvan, na panelu pod temom Pozicioniranje i brendiranje govorili su i direktorica TO Budve Jelena Rađenović, Direktor TO San Tropeza Claude Maniscalco kao i direktor turizma Ibiza .

Na ovom skupu, turizmolozi su takođe raspravljali o tome koliko su festivali, događaji i zabavne manifestacije važni za promociju i razvoj turističke destinacije, te kako unaprijediti tehnologiju upravljanja i zabave na plažama i sve to prilagoditi novim sredstvima komunikacije, kao i mogućnostima unapređenja ponude, valorizacije i atraktivnosti plaža u cilju jačanja konkurentnosti turističke destinacije.

Trodnevni skup MIBES organizuju: Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Hotelska Grupa Montenegro Stars, Turistička organizacija Budve, Javno preduzeće Morsko dobro, Privredna komora Crne Gore i Crnogorsko turističko udruženje (CTU)

 

Stručna služba TO Ulcinj