Susret srednjoškolskih učenika Islamske zajednice u hotel Mediteran Ulcinj

January 9, 2016   | news

susret-hotel-mediteran-ulcinjOd 3. do 6. januara u Ulcinju u hotelu „Mediteran“ u organizaciji NVO „Horizonti“, koja djeluje pod pokroviteljstvom Islamske zajednice, održan je trodnevni seminar za polaznike četvrtih razreda srednjih škola u Crnoj Gori, koji je imao za cilj da okupi mlade ljude, i da im kroz predavanja i ostale aktivnosti da određene životne smjernice, koje će im svakako koristiti u budućnosti.

Osim 40 učenika iz osam gradova Crne Gore, seminar je okupio i dvanaest predavača, službenika Islamske zajednice: Medjen Shaptafi, Behljulj Kanaqi, Omer Kajoshaj, Rahman Kačar,  Amer Šukurica, Enis Burdžović, Fuad Čekić, Muhamed Cecunjanin, Ramiz Luboder, Rejhan Hot, Bajram Pepić i Ismail Dacić.

Seminar je koncipiran tako da su svakodnevno bile četiri sesije predavanja, a pored predavanja, za polaznike su bili dostupni rekviziti za dvoransku rekreaciju, organizovan je turnir u malom fudbalu, te obilazak vjerskih i kulturnih znamenitosti grada Ulcinja i Vladimira.

Da sve protekne u najboljem redu, na raspolaganje su se stavili službenici Medžlisa Islamske zajednice Ulcinj: Ali Bardhi, Besim Cura, Vaid Nikaj, Isa Aljoši, Jusuf  Dervišaj, kao i Jakub Durgut iz Pljevalja.

Realizovane  su sve planirane aktivnosti, a vrijeme za povratak iskorišteno je da polaznici posjete Islamski centar u Baru.

Izvor: MonteIslam.com