Abazovic: Samostalni poslanici glasaće protiv Vlade

January 11, 2016   | news

dritan-abazoviqKlub samostalnih poslanika u crnogorskom parlamentu glasaće protiv opstanka Vlade, najavio je Dritan Abazović. On je kazao da je već poznato ko će dati glas za a ko protiv kada se bude raspravljalo o povjerenju Vladi

“Ne računajući, naravno dvojicu kolega koji su predstavnici Socijaldemokrata, svi ostali će glasati protiv. To je jedina logična odluka koja ne zahtjeva šire obrazloženje”, kazao je Abazović radiju Antena M.

On je naglasio da je Vlada odavno zaslužila da izgubi povjerenje.

“Ona ga nikad nije ni imala jer ga je stekla na izborima čiji je legitimitet jako sporan. Sva događanja u posljednje dvije godine zapravo su gurnula zemlju u političku krizu“, rekao je Abazović.

Abazović je komentarisao i to što je Pozitivna najavila da će o povjerenju Vladi odlučiti 20. januara, ali da su im na prvom mjestu državni a ne partijski interesi.

Prema njegovim riječima, to je najsmješniji argument od svih smiješnih argumenata koje Pozitivna može da iznjedri u ovom trenutku. “To prevazilazi nešto što je dio političke taktike”.

“U političkoj teoriji je poznato da uvijek kada želite da zadovoljite lični interes, bilo materijalne ili nematerijalne prirode, onda se poziva na državni interes. Najveći interes države Crne Gore je da ima slobodne institucije čiji legitimitet neće biti sporan,“ zaključio je Abazović.

Izvor: Mina / TVCG