Abazovic: “SDP dobrodošao u naš blok”

January 14, 2016   | Ngjarjet - Events

Socijaldemokratska partija (SDP) je dobrodošla u građanski blok za promjene, ako odluče da izađu iz Vlade, rekao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Dritan-Abazovic-Ulcinj-UlqinAbazović smatra da je aktuelna vlada odavno izgubila povjerenje, podsjećajući kako su tokom njenog mandata padali brojni važni zakoni. Ako bi, međutim, Vlada dobila podršku u parlamentu, to bi, prema mišljenju Abazovića značilo uvođenje političke korupcije u državni parlament.

“Kako se približava dan glasanja, sve sam više mišljenja da će Vlada pasti, odnosno da će na scenu stupiti neki ‘plan B’. Šta god se na kraju desilo, mislim da su se Đukanović i njegov DPS ovoga puta preračunali”, kazao je Abazović za Dan.

On smatra da Socijaldemokratska partija više nema kud.

“Sabijeni su u politički ćošak iz kojeg ih može izvući samo dobra volja opozicionih političkih grupacija. Njihove odluke su sve manje bitne, naprosto, prošli su njihovi vozovi. U svakom slučaju, dobrodošli su u građanski blok za promjene, ako odluče da izađu iz Vlade. Priznaćete, ne može im se ništa vjerovati sve dok se zaista ne ispostavi da su stvarno glasali protiv”, zaključio je Abazović.

Izvor: RTCG