Nik Đelošaj sa Abazovićem i Konatarom osniva Klub poslanika Alternativa-URA

March 22, 2016   | Ngjarjet - Events

Nik-Djelosaj-Dritan-Abazovic-Poslanik Albanske Alternative Nik Đelošaj je rekao da je odluku o napuštanju Kluba poslanika albanskih partija (Forca, AA), HGI i LP donio nakon niza neprihvatljivih akata i radnji nekih njegovih članova, posebno niski nivo saradnje i interakcije između albanskih stranaka u ovom Klubu. On je poručio da će narednih dana formirati novi parlamentarni klub Alternativa-URA sa poslanicima Dritanom Abazovićem i Milošem Konatarom.

Đelošaj je danas poslao predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću odluku da napusti Klub albanskih partijan (Forca, AA), HGI i LP.

„Izrazio sam svoju zabrinutost nedavno u medijima o pitanju nedostatatka saradnje, a to nije moja krivica, ali krivicom Gencija Nimanbegua koji je „čudno“ prestao komunicirati sa mnom. Ja sam poslao poruke, e-mailove, i nazvao sam nekoliko puta, ali Nimanbegu nije izrazio nikakvo interesovanje za najmanju saradnju između albanskih političkih stranaka zastupljenih u parlamentu“, objasnio je Đelošaj.

Zbog tih i, kako je rekao, mnogih drugih razloga, odlučio se na ovaj potez.

„Jedan od njih je i zahtjev za raspravu o pitanju čelnika parlamentarnog Kluba jer je po mom mišljenju to mjesto trebalo da pripadne Nimanbeguu, ne zbog zasluga, nego predstavljanja Albanaca u kolegijumu. Stoga, odlučio sam napustiti parlamentarni Klub, jer smatram da ima ko da brine o zastupljenosti Bošnjaka i Hrvata i da to ne bi trabalo da je briga Force“, naglasio je Đelošaj.

On je poručio da će narednih dana formirati novi parlamentarni klub Alternativa-URA sa poslanicima Dritanom Abazovićem i Milošem Konatarom. Šef kluba će biti poslanik Dritan Abazović.

„Iako između nas ima političkih razlika, imamo dosta i zajedničkog, a pogotovo prostora za promociju Albanaca i njihovog učešća u svim sferama društva, jer je Dritan dosta učinio da se predrasude koje postoje prema Albancima i koje se dokazuju raznim istraživanjima u dobroj mjeri sruše i ja to poštujem. Vjerujem u građansku državu, gdje nema predrasuda i konkretnim rješenjima možemo dokazati to“, zaključio je Đelošaj.

Izvor: CDM