Vidikovac kod Bara: Pogled „puca” do Ulcinja

April 13, 2016   | Ngjarjet - Events

Vidikovac-od-Bara-do-UlcinjaBAR – Prvi turistički vidikovac – odmorište na barskoj rivijeri, otvorili su juče potpredsednik Opštine Bar Dušan Raičević i direktorka Turističke organizacije (TO) Neda Ivanović. Vidikovac, koji je finansirala Turistička organizacija, nalazi se između Bara i naselja Dobra Voda. Sa infrastrukturno uređenog i označenog prostora, oplemenjenog maslinom starom oko 500 godina, i drugim mediteranskim kulturama, pruža se dopadljiv pogled na “crnogorski Monako”, ostrvo Stari Ulcinj, uvale, pučinu…

Turistička organizacija predano radi na unapređenju turističke ponude barske rivijere, o čemu svedoči i završetak vidikovca pre glavne letnje sezone.

– Bio nam je cilj da poboljšamo ponudu. Vidikovac je površine oko 200 kvadratnih metera, sa tolikom, takođe uređenom površinom. Ima mesto za parkiranje autobusa i četiri automobila, kao i prostor za pešake. Urađen u betonu prostor za sedenje, a deo je u kamenu, ambijentalno uklopljenom u prostor. U vidikovcu je logo TO Bar, kao i karta Barske rivijere – kazala je Ivanovićeva dodajući da će TO uraditi još nekoliko vidikovaca. Ivanovićeva je najavila uređenje vidikovaca na panoramskoj turi koja će obuhvatiti ruralni deo barske opštine koji gravitira prema Skadarskom jezeru.

Raičević je podsetio da je Bar pre nekoliko meseci dobio turističku atrakciju u centru grada – nulti kilometar, a danas vidikovac.

PRIMARNO

– Turizam je primarna privredna delatnost opštine Bar. Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu na jednako inovativan način nastojati da razvijamo infrastrukturu koja služi u promociji turističke ponude grada. Ovim potvrđujemo da na jednak način planiramo i razvijamo dve čarobne obale – kazao je Raičević ističući da opština daje podršku Turističkoj organizaciji za sprovođenje budućih projekata

Izvor: Novosti.rs