Vlada i organizacije da daju doprinos unapređenju turističke sezone

April 13, 2016   | Ngjarjet - Events

Vlada Crne GoreTreća sjednica Savjeta za praćenje turističkog razvoja i pripremu i praćenje turističkih sezona, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade, Milo Đukanović, održana je danas, a tom prilikom je zaključeno da je neophodno je da sve institucije i organizacije daju sa svoje strane doprinos i ulože dodatne napore da unaprijede ponudu u domenu svojih nadležnosti.

Na dnevnom redu savjeta razmatrana je turistička sezona 2015. godine i očekivanja za sezonu 2016. kao i akcioni plan pripreme ljetnje turističke sezone.

Takođe, na dnevnom redu analizirano je sezonsko zapošljavanje, saobraćajna infrastruktura, aktivnosti Montenegro Airlinesa u sezoni 2016, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobra, JP Nacionalni parkovi, vodosnabdijevanje, ektrosnabdijevanje i inspekcijski nadzor.

Na sjednici Savjeta prezentovana je Informacija o progresu u dostupnosti Crne Gore kao turističke destinacije, izmjene i dopune Zakona o turizmu kao i program podsticajnih mjera i novi Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata koji ima za cilj razvoj novih poslovnih formi i turizmu a u pravcu podsticaja razvoja smjestajnih kapaciteta visoke kategorij, razvoja ponude i sadržaja na sjeveru zemlje i povezivanju ponude.

„Zaključeno je da je iza nas uspješna sezona 2015-te godine, kao i da je neophodno inteziviranje aktivnosti kako bi turistička privreda ispunila očekivanja turista, obzirom na jako dobar buking za 2016-tu godinu“, saopšteno je iz Vlade.

Na sjednici savjeta zaključeno je da je neophodno je da sve institucije i organizacije daju sa svoje strane doprinos i ulože dodatne napore da unaprijede ponudu u domenu svojih nadležnosti.

Izvor: CDM