Aida Llunji – Lika na čelu Lokalnog odbora Foruma žena URA Ulcinj

April 17, 2016   | news

Aida-Llunji-Lika-URAOpštinski odbor Građanskog pokreta URA u Ulcinju formirao je sinoć Forum žena, a za predsjednicu je izabrana profesorica Aida Lika.

Kako je saopšteno iz Građanskog pokreta URA, na konvenciji kojoj je prisustvovalo 35 delegetakinja izabrano je rukovodstvo koje čine Aida Lika, Arjana Kurmemović, Kaltrina Mećohukić, Dajana Kovačević, Aferdita Hajdari, Ozana Stanović, Edona Halili i Elida Harasani.

Lika je, tom prilikom, poručila prisutnim ženama da je njihova uloga u društvu ogromna.

“Stoga, za dobrobit svih nas i naše djece, takav treba da bude naš udio i angažman u njemu”, rekla je Lika, potom rekavši citat afro-američku pjesnikinju Žozefine Beker “Snove ćemo ostvariti tek kada se probudimo”.

Predsjednik Opštinskog odbora URA Ulcinj Omer Bajraktari kazao je da je nedovoljno da političke partije osnivaju ženske forume ili da stave žene pri dnu izborne liste, naglasivši da moraju omogućiti stvarne i realne puteve razvoju ženskog liderstva.

“Praksa u svijetu je pokazala da veće učešće žena na mjestima odlučivanja igra ključnu ulogu u borbi protiv korupcije, povećanja opšte društvene stabilnosti i utiče na povećanje nivoa kredibiliteta samih političkih partija. Želim vas uvjeriti da smo mi iz Građanskog pokreta URA svjesni svih društvenih neravnoteža u našoj zajednici”, kazao je Barjaktari.

On je istakao da će URA, kao intergralistički pokret, uvijek posebnu pažnju posvećivati ravnopravnosti žena, koje su nepravedno marginalizovane, nedovoljno zastupljene na važnim pozicijma, te često diskriminisane prilikom zapošljavanja.

“Zato smo i organizovali ovu konvenciju, da pošaljemo jasnu poruku javnosti da smo primjer jedne moderne političke organizacije u kojoj jednaku ulogu igraju i muškarci i žene i kako se na pravi način koristi ljudski kapital u društvene svrhe. Građani Ulcinja treba da se u to uvjeravaju svaki dan”, zaključio je Bajraktari.

Na konvenciji su govorili potpredsjednica URA Božena Jelušić i Arjana Kurmemović, a bili su prisutni i članovi Opštinskog odbora URA Ulcinj i potpredsjednik i poslanik URA iz tog grada Dritan Abazović.

Izvor: CDM

Aida-Llunji-Lika-URA-Ulqin-Ulcinj-1