Ulaz u solanu besplatan, sa vodičima do flamingosa

April 18, 2016   | news

flamingosPet mještana Ulcinja obučeno je da vode turističke posjete Ulcinjskoj solani. Ulaz je besplatan, a na područje solane ne možete ući automobilom.4

Zbog velikog interesovanja građana za posmatranje ptica, posebno flamingosa, Javno preduzeće Nacionalni parkovi, informiše građane je da je ulaz u solanu besplatan.

Pored toga potrebno je, kako navode, prethodno na mail adresu, (npcg@nparkovi.me), poslati informaciju o imena i prezimena svih posjetilaca.

“Na područje solane ne možete ući automobilom. Kroz solanu se možete kretati samo pješke. Možete šetati sami ili u pratnji vodiča”, poručuju iz Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore”, saopšteno je iz Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore.

CZIP je organizovao treninge za pet mladih ljudi koji vas mogu upoznati sa istorijom i prirodnim bogatstvom ovog područja.

“Ukoliko imate posjetu iz inostranstva ovo je pravi način da provedete dan – vodiči govore engleski, njemački, albanski, a neki od njih i italijaski. Imajte na umu da vam za šetnju na solani trebaju udobne patike jer će trajati najmanje par sati, kako dolaze sunčani dani preporučujemo i zaštitu od sunca”, poručuju iz CZIP-a.

Ako odlučite da idete sami mapu puta možete vidjeti ovdje.

Izvor: RTCG