Lamažević: Čelnici Ulcinja da pomognu radnicima Solane

June 13, 2016   | news

Fuad-Lamezevic-pozitivna-UlcinjČelnici Opštine Ulcinj imaju obavezu da iznađu rješenje kako bi bivšim radnicma Solane pomogli da ostvare njihova zakonom propisana prava, saopštio je predsjednik OO Pozitivne u tom gradu Fuad Lamažević.

“Bivši radnici ulcinjske Solane traže povezivanje radnog staža kao i uplatu zaostalih ličnih dohodaka koje su stekli svojim radom i koji im po zakonu pripadaju. S obzirom na to da bivša lokalna vlast je više vodila računa o ličnim i partijskim interesima, a potrebe grada i građana koji su je birali stavila u drugi plan, očekujemo od nove lokalne vlasti da počne raditi u interesu onih zbog kojih i vrše funkcije i zahvaljujući kojima vrše vlast i primaju zarade”, istakao je Lamažević.

Kako je istakao, stoga je vrlo važno da nova vlast, za razliku od bivše, shvati da je tu da bi poboljšala kvalitet uslova života i rada građana i Ulcinja u cjelosti.

“Ulcinj kao značajni privredno turistički potencijal očekuje od nove vlasti ekonomski zaokret kako bi se smanjio broj nezaposlenih i ubrzao razvoj grada koji je godinama kao turistički centar u zapećku”, kazao je Lamažević.

Izvor: RTCG