Đeljošaj: Rječnik podržava i Vlada, finansiranjem i ćutanjem

June 15, 2016   | news

Nik-GjeloshajDa je CANU još “pod utiskom propalih i zločinačkih ideja”, pokazuje pokušajem da plaši građane od reciklaže, poručio je poslanik Albanske alternative, Nik Đeljošaj.

“ꞌRecikliranje je izdvajanje materijala iz otpada i njegovo ponovno korištenje. Uključuje sakupljanje, izdvajanje, preradu i izradu novih proizvoda iz iskorištenih stvari ili materijala. Vrlo je važno, najprije, odvojiti otpad prema vrstama otpadaka. Mnoge otpadne materije se mogu ponovo iskoristiti ako su odvojeno sakupljene.ꞌ Poštovani građani, sve sam uradio kako je recikliranje definisano. Iz Rječnika sam odvojio strane koje su otpad, nijesam ih cijepao, pažljivo skalpelom odvojio od Rječnika. Izdvojio sam stranicu gdje se navode autori, jer se nekoliko njih ogradilo od Rječnika i ovaj dio više nije tačan. Dalje, izdvojio sam stranice gdje vrijeđate Albance, Bošnjake i pripadnike islamske vjere, takođe pažljivo, bez cijepanja, sa skalpelom. Poštovani građani, ja sam navedene stranice Rječnika reciklirao, poštujući definiciju, odvajanja otpada prema vrstama otpadaka”, naveo je Đeljošaj, reagujući na ocjenu da je njegov postupak necivilizacijski.

Ostatak Rječnika, kako je kazao, može pokloniti kome zatreba.

“Takođe, mogu ponijeti i reciklirane stranice u CANU, ukoliko je ostalo išta moralno kod njih, kako bi od toga napravili nove stranice i ispravili laži koje su objavili. Znači, pažljivo sam odvojio otpad od Rječnika, a ako ima još otpada, neka ga drugi uklone. Najveća laž u histeriji ovih dana je da sam reciklirao grb Crne Gore, laž lansirana danas od jednog komičnog poslanika, koji je, koristeći što bojkotujem parlament, mislio da može lažima da skrene pažnju na sebe, jer neću moći da odgovorim. Kao što poštujem svoje nacionalne simbole, uvažavam sve druge. Nikad ne bih postupio prema simbolima bilo koje države na svijetu na taj način. CANU kada priča o civilizaciji je isto kao kad lopov viče ꞌdržite lopovaꞌ. Da je CANU još pod utiskom propalih i zločinačkih ideja, pokazuje pokušajem da plaši građane od reciklaže, jer, kako nažalost tvrde, ꞌperformans može da znači otvaranje krupnih pitanjaꞌ, a to je najbolji pokazatelj o vama, jer ste zarobljeni još uvijek u tim velikim idejama, vaše ideje i ideali u tim krupnim pitanjima ostavili su zločine iza sebe”, saopštio je Đeljošaj.

Poručuje da nije on taj koji je otvarao krupna pitanja, te da je CANU otvorila “još jedan propali projekat”.

“Mi želimo da zatvorimo sramne neistine koje ste vi objavili. Narod kojem pripadam je državotvoran u Crnoj Gori. Sačuvali smo obraz 90-tih godina Crnoj Gori, zajedno s LSCG i SDP, od vaših projekata. Tako ćemo i danas dati doprinos čuvajući sebe od vas, sačuvaćemo ostvarene tekovine koju smo gradili zajedno sa svim dobronamjernim građanima. Ne možete, nećete uspjeti da nametnete podjelu ꞌMiꞌ i ꞌViꞌ, mi smo državotvoran i autohton narod u Crnoj Gori i nije Crna Gora Vaša, a naša ne, nego zajednička, svih nas. Ali znam, uspjeli smo i 90-tih godina s progresivnim strankama Crne Gore, uspjećemo i sada. Danas ste vi jači za Jevrema, prije 25 godina je bježao, spasili smo ga, sada je tu s vama, pomaže mu i sin, zajedno s dnevnim listom Vijesti, neka vam je sa srećom ova kombinacija, bićete ponovo gubitnici”, naveo je Đeljošaj u saopštenju.

Kako dodaje, najgora činjenica je da Rječnik podržava Vlada, “finansiranjem i ćutanjem”.

“Jedino ako su mislili da su se ogradili od antialbanske histerije s nespretnim saopštenjem Ministarstva kulture, koji zamislite, između ostalog saopštiste: Nemojte tako s Albancima, glasali su za nezavisnost Crne Gore. Da ne povjeruješ, a da smo glasali protiv? Znači li da bi Rječnik bio u redu? Kako ćete Rječnikom definisati one koji su glasali protiv? Da li znači da je stav Vlade da ćete se s narodima i pojedincima obračunavati u zavisnosti od glasanja? I naravno, nećemo odustati, nastavićemo da ukazujemo na probleme, ne možete nas uplašiti sramnim saopštenjima i prijetnjama CANU i porodice Brković uz podmetanja Vijesti. Organizovaćemo proteste pred vladom, pred CANU, nastavljamo međunarodne aktivnosti u regionu i zemljama EU da pojasnimo vašu antialbansku histeriju”, zaključio je Đeljošaj.

Izvor: RTCG