Komisija za procjenu šteta u Ulcinju: Velika šteta od poplava

June 18, 2016   | news

perbytjet ne shkoderNevrijeme koje je u noći između 12. i 13. juna pogodilo Ulcinj prouzrokovalo je veliku štetu, kako na objektima, tako i zasadima, kojih u ovom gradu ima mnogo. Mnoge kuće su poplavljene, uništeni su zasadi uglavnom lubenica, a građani očekuju pomoć. Komisija za procjenu šteta je na terenu, i kažu, potrudiće se da im izađu u susret, ali za poplave velikim dijelom optužuju i građane, koji su, kako tvrde, neplanskom građom zatvorili mnoge kanale za protok vode.

Kuće u naselju Đerani su poplavljene i za jednu noć većina mještana ostala je bez kompletnog pokućstva…

“Ja sam treći put do danas bacila sve stvari nove. Ja sam došla da očistim kuću, nisam mogla da je očistim bacila sam sve stvari. Čitavi ovi objekti su bili pod vodom, tako da do 80 cm je došla voda”, kaže Nurija Ibročević.

A kiša je ogromnu štetu napravila i poljoprivrednicima. Najviše je pogođen Štoj i zasadi lubenica.

“Preko četiri hiljade sam usaduo, preko tri hiljade sam uništio, samo hiljadu mi je ostalo. Samo da nam plate ono što smo potrošili, ništa drugo, nego ajde”, priča Naser Aslanović.

Da je šteta na desetine hiljada eura, znaju i u lokalnoj upravi. Iz komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda kažu da su angažovali svu neophodnu mehanizaciju, ali da je borba sa lošim vremenom uvijek izgubljena borba.

“Mi kao komisja ćemo naći te procjene i proslijediti kabinetu i Vladi, i vidjećemo, ja vjerujem da će izaći u susret jer nije ovo po prvi put”, kazao je Omer Dragovoja iz komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

On ističe da se u rješavanje problema sa poplavama koji sve češče pogađa Ulcinj, mora više uklučiti i Opština, ali i građani, koji su svojim nemarom doveli do začepljenja mnogih kanala u gradu. Voda nema gdje da otiče, i s razlogom plavi sve površine u gradu.

Dijana Drašković,

Izvor: TVCG

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2016/06/18/182072/ulcinj.mp4