Prijave pljušte na Pristan od Komunalne policije

June 19, 2016   | news

Komunalna-policija-prijave-Pristan-Ulcinj-1Piše: Ismet Karamanaga

19.06.2016.
Ovaj kontraverzni saobraćajni znak, postavljen na ovom kandilajberu na Pristanu, svakodnevno izaziva burne reakcije i nezadovoljstvo kod građana Starog grada, i dijela stanovnika ovog dijela Pristana. Ljudi koji žive u Starom gradu i u ovom dijelu Pristana, zaista nemaju gdje sa svojim automobilima. U stari grad ne mogu s njima, dok na Pristaništu, gdje ih upućuje komunalna policija nema mjesta, s obzirom da je pristanište prenatrpano. Samo mali broj vozila može se parkirati u jednom dijelu, dok je drugi dio praktično zatvoren. Parking kod Stare škole ispod Starog grada, umjesto da je slobodan za turiste i građane Starog grada, izdaje se svake godine, tako da zaista nigdje nema slobodnog mjesta.
Ali, da se vratim Pristanu i pomenutom saobraćajnom znaku. Komunalni policajci koji se uglavnom i bave ovim dijelom Pristana i koji nemilosrdno pišu prijave, jasno poštujući saobraćajni znak, gdje stoji da je u tom dijelu od znaka pa do Pristaništa zabranjeno parkiranje, često dolaze u konflikt sa vlasnicima parkiranih automobila, koji nemaju gdje s njima.
Naravno, svi mi kao civilizovan narod, želimo da gostima i turistima oslobodimo Pristan i njegovo šetalište za pješake, majke sa djecom i sve one ostale koji žele da uživaju u mirisu mora i ljepoti plaže.
Međutim, komunalnoj policiji i kompetentnim organima Opštine koji su sve ovo osmislili, ne smeta okupirano šetalište reklamama, ne smetaju, žardinjere, frižideri, okupirani trotoari jastucima sa jedne i s druge strane, i mnogo što šta drugoga koje pretvara Pristan u jedno pravo vašarište.

Ismet Karamanaga Facebook

Komunalna-policija-prijave-Pristan-Ulcinj