URA: Ulcinj radi, akva park u Budvi se gradi

June 20, 2016   | news

Predsjednik OO Gradjanskog pokreta URA UlcinjU redakciju Ul.info stiglo je saopštenje Građanskog pokreta URA, koje potpisuje predsjednik Opštinskog odbora Omer Bajraktari.

Siguran sam da nijednom građaninu Ulcinja nije promakla vijest da je otvoren Akvapark u Budvi. Isti, ali u Ulcinju, trebao je ove sezone da primi prve goste. Međutim, NIJE.

Ovo NIJE ima dugu tradiciju u Ulcinju. Počelo je sa Solanom, Velikom Plažom, Galebom, Jadranom, Lidom, Mediteranom, itd. I nastavlja se.

16. decembra 2014. godine potpisan je ugovor o izgradnji Akvaparka u Ulcinju. Bilo je to prvi put da opština Ulcinj samostalno pokušava da privuče strane investitore u cilju unaprijeđenja turističke ponude. I uspjela je, ali samo do potpisivanja ugovora sa renomiranom kompanijom „Polin“ iz Turske. Ono čime nijesmo tada računali jeste da će se Vlada Crne Gore i nadležna ministarstva toliko indiferentno odnositi prema ovom projektu, pa čak sumnjamo da je i propao.

Posmatrajući blisku prošlost, što se investicione politike prema Ulcinju tiče, slobodno se može tumačiti i kao otvorena destruktivnost Vlade odnosno DPS-a i njegovih partnera iz Ulcinja, što se ove opštine tiče. Još jedan u nizu ekonomskih zločina prema ovom gradu.

Ostaće zapamćeno i otvoreno protivljenje ulcinjskih političara ovom projektu. Priznajem da to nisam mogao da vjerujem. Ali su oni, ipak, nagrađeni. Ušli su svi zajedno u lokalnu vlast „za dobrobit građana i grada“.

akva park Budva
Foto:Budva.me