URA: DPS gubi konce i postaje smiješna

July 3, 2016   | news

URA-MALI-ZI-Došao je i taj trenutak da, još koji mjesec, vladajuća stranka počinje da srlja i ispada smiješna. DPS, u čijem su rukovodstvu i Glavnom odboru šefovi organizovanih kriminalnih klanova, bavi se rukovodiocima Građanskim pokretom URA. Stranka koja je Crnu Goru dovela na ivicu potpunog ekonomskog sloma misli da će uteći ispod lupe javnosti tako što će izmišljati loše odnose čelnika URA Žarka Rakčevića i Dritana Abazovića, kazali su u Građanskom pokretu URA.

Naime, DPS je juče saopštio da potpredsjednik GP URA Britan Abazović sve više istiskuje Žarka Rakčevića sa liderske pozicije i sve više preuzima ulogu Neđeljka Rudovića u medijskoj sferi.

U GP URA su, tim povodom, rekli da je odavno postalo providno nastojanje svih “potrošenih struktura da pažnju građana sa svog potkradanja i siromašenja države skrenu tako što će izmišljati gluposti o svojim političkim konkurentima”.

“DPS bi trebalo više da shvati da je pročitana i da dolazi vrijeme da pred građanima Crne Gore plate za sve što su im oteli. DPS će morati da se suoči sa posljedicama svoje porazne politike, kao i sa očiglednom činjenicom da njihov aktuelni vrh nema sposobnosti da oživi crnogorsku ekonomiju i stvori radna mjesta. Formirali su parazitski sistem koji oduzima budućnost i mladima i srednjoj generaciji, od kojeg jedino profitiraju, mimo tržišne utakmice, oni i njihovi poslušni sljedbenici”, navedeno je u reagovanju URE.

Poslednji primjer je, kako kažu, besprizorna odluka da sebi i svojim privescima dodijele desetine stanova i tzv. stambenih kredita u vrijednosti od preko dva miliona eura.

“Dok oni koji već imaju najmanje po jedan stan dobijaju još stotine novih kvadrata, u zdravstvenom sistemu nema novca da se obezbijedi liječenje građana, djeca u vrtićima spavaju na podu, penzioneri su prinuđeni da preskaču obroke, studenti samo razmišljaju kako da emigriraju”, stoji u reagovanju.

Nervozna, djetinjasta reakcija prema URA vjerovatno je, kažu u tom Pokretu, potekla i zbog toga što mnogi savjesni članovi DPS-a uviđaju da sa takvom partijom nema budućnosti i priključuju se Građanskom pokretu URA.

“Baš zato što vole Crnu Goru, ne žele da učestvuju u organizovanom kriminalnom poduhvatu čerupanja i prosipanja društvenih resursa, niti više mogu da gledaju bestidno bogaćenje i bahaćenje “odabranih” na račun svih nas. Po DPS sistemu – oni koji su spremni na sve i koji su najponizniji prema centrima moći uz gospodara mogu imati sve, a svi drugi koji drže do sebe su u stalnom strahu da će ostati bez egzistencije. To je neodrživ sistem i mnogi u DPS-u to znaju”, ističe se u reagovanju.

U GP URA smatraju da je građanska opozicija jedino utočište za sve proevropski orjentisane članove DPS-a koji ne žele da učestvuju u prevarama i ponižavanju Crne Gore.

“Oni u Građanskom pokretu URA, Žarku Rakčeviću i Dritanu Abazoviću vide ljude koji mogu oporaviti Crnu Goru. Otud nervoza u rukovodstvu DPS-a i smiješni pokušaj da suprotstave jednog drugom”, zaključeno je u reagovanju.

Izvor: CDM