Resulbegović: Riješiti problem buke u Ulcinju

July 7, 2016   | news

ULCINJTuristička sezona u Ulcinju je počela veoma dobro, pri čemu bi trebalo riješiti problem buke koja dolazi iz otvorenih terasa i traje do duboko u noć, saopštio je predsjednik Sektora zakupaca plaža pri Crnogorskom turističkom udruženju, Gani Resulbegović.

On je kazao da su zadovoljni popunjenošću hotelskih kapaciteta i ne samo njihovog hotela Palata Venecija, već i drugi hoteli u Ulcinju imaju veoma dobru popunjenost na početku ljetnje turističke sezone.

Resulbegović, koji je vlasnik kompanije Real estate, rekao je da je grad što se čistoće i uređenosti tiče na većem nivou od prethodnih godina, iako na tom planu treba još dosta toga da se uradi da bi dostigli nivo drugih gradova na našem primorju.

„Pošto je Real estate&co zakupac dvije trećine Male plaže u Ulcinju, i na plaži bilježimo porast broja turista. Vjerujem da bi posjeta bila još bolja, ali vjerski praznici i trajanje Evropskog prvenstva u fudbalu, kao i vremenske prilike su sigurno dosta uticale na broj turista“, kazao je Resulbegović.

On je naveo da buka koja dolazi iz otvorenih terasa i traje do duboko u noć smeta turistima, pa i građanima.

„Mjerenja koja su prošle godine vršena od Instituta za javno zdravlje su pokazala da je jačina zvuka dva puta jača od predviđene Zakonom o buci ali to nažalost nije ništa pomoglo, već smo, u nekoliko slučajeva, morali da vraćamo novac gostima koji su otkazali boravak“, dodao je Resulbegović.

On smatra da bi trebalo ograničiti broj štandova na kojima se prodaje ‘sve i svašta’, pa i hrana što se od atraktivnih lokacija pravi vašarište. “Zaista nikome ne ide u prilog što su javni toaleti i popločani prostori sa klupama pretvoreni u kafiće sa ogromnim terasama”, ocijenio je Resulbegović.

Izvor: RTCG