Predsjednik Cungu dočekao je predstavnike slovenske kompanije “Limnos”

July 28, 2016   | news

Nazif-Cungu-Alenka-Zalaznik-Project -manager- at -Limnos-1Na centru pažnje je bilo pitanje Port Milene i kanala Bratica

Predsjednik opštine Nazif Cungu sa njegovim saradnicima dočekali su na radnom sastanku predstavnike Slovenske kompanije za ekolosku primjenu Limnos.

Ispred kompanije “Limnos” d.o.o. prisutnima se obratila predstavnica Alena Zalaznik koja je upoznala prisutne o aktivnostima i mogućim rješenjima ovih kompleksnih pitanja. Očekuje se da do kraja godine realizuje projekat koji je započet prije 3 godine sa vrijednošću 30.000,00 EUR koji će služiti kao pilot-projekat za moguće rješavanje problema u Port Mileni i potoku Bratica.

Ista kompanija je danas sprovela akciju prikupljanja uzoraka vode i mulja iz Port Milene kako bi pripremila izvještaj o aktuelnoj situaciji i sugerisati rješenja za taj problem našeg grada. Očekuje se da će u narednom vremenskom periodu dobiti analize uzoraka i završetak pilot-projekta koji će služiti kao primjer za rješavanje situacije koja je nastala već dugi niz godina.  Od strane Sekretariata Opštine Ulcinj su preuzete obaveze da se održi komunikacija sa predstavnicima iz slovenije kako bi se sinergijom postigli željeni rezultati.

Projekat koji rade partneri iz Slovenije je od krucijalne važnosti i usko je povezan sa projektom čija se realizacija očekuje na jesen, koji predviđa rješavanje kanalizacionog sistema za četiri gradska naselja. Između ostalog, na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima Opštine Ulcinj koja planira da nakon turističke sezone krene u intenzivnu akciju čišćenja kanala Bratica koji je uzrok poplava i predstavlja glavno leglo komaraca u gradu.