Saopštenje Socijaldemokrate Crne Gore

October 3, 2016   | news

Socijaldemokrate UlcinjSocijaldemokrate Crne Gore

Ulcinj, 03.10.2016.godine

 

                                                       Saopštenje

 

Na radost nas Ulcinjana i poštovalaca bogate istorije ovog grada, njegove raskošne prirode i ovdašnjih poljoprivrednih i privrednih resursa, Ulcinj se vraća na mapu najznačajnih svjetskih destinacija. Zauzima polako ono prestižno mjesto koje je imao do početka devedesetih godina prošlog vijeka kada su političke prilike i ekonomski sunovrat devalvirali vrijednost jednog od najznačajnih pokretača ondašnje i današnje Crne Gore.

U posljednjoj deceniji, turistički radnici i privrednici ličnim angažovanjem podizali su permanentno nivo usluge i servisa za posjetioce i turiste. Time se period boravka povećavao, a struktura turista bitno godinama mijenjala. Danas imamo sve više inostranih gostiju koji hrle u Ulcinj, dobijajući informacije na različite načine. Od preporuka do inostranih medija, koji sve češće i prilično pompezno pišu o ljepotama Ulcinja, ali i manifestacijama koje dovode na naše plaže ugledne svjetske zvijezde i imena iz svijeta muzike i biznisa.

Jedan od značajnih projekata – Southern Soul Festival pokrenuli smo prije pet godina na kite surf plaži „D’olcinium“. Uz entuzijazam i pomoć prijatelja u prvim godinama, ovaj festival je dobio svoje mjesto na mapama najznačajnijih i najrespektabilnijih svjetskih muzičkih destinacija. Uspjeli smo da dovedemo najveća imena u tom muzičkom fahu, a desetine hiljada gostiju posljednjih godina dolazili su gotovo iz cijelog svijeta.

Posljednji text na stranicama najpoznatijeg svjetskog magazina posvećenih plesnoj muzici „Mixmag“ daje nam za pravo da budemo vrlo ponosni na rezultate naših zalaganja da Ulcinj , uz kite surf, vrati ugled i posjećenost kakvu je nekada imao. http://mne.ul-info.com/mixmag-ulcinj-je-jedan-od-najzivopisnijih-krajeva-evrope/?utm_source=Viber&utm_medium=Chat&utm_campaign=Private

 

Međutim, uprkos tome, zastrašujuća je činjenica da  stranci prepoznaju bolje od nas, na lokalnom i državnom nivou, važnost ovakvih događaja, ali i potencijal koji Ulcinj ima. Svi naši napori na individualnoj ravni i kroz manje projekte definitivno u perspektivi moraju imati institucionalnu podršku i dostojnu valorizaciju jednog od najljepšeg komada Mediterana.

To je jedini put razvoja ovog grada, koji godinama vraća društvu mnogo više nego što se u njega ulaže iako je svaki, pa i ulcinjski resurs potrošiv ukoliko se ne obogaćuje organizovanom i strateškom politikom.

Što se tiče primjedbe oko najezde komaraca, to je  toliko minoran i lako rješiv problem, koji je stalno zanemarivan. Blagovremenim zaprašivanjem nijedan gost ne bi imao neprijatnosti s’kojim se susreću u toku boravka na ulcinjskoj rivijeri.

 

 

Predsjednik OO SD Ulcinj

Ćazim Hodžić