Cungu primio je danas Mouvafaka Al Tamneh, predstavnika kompanije MEMNON iz Jordana

October 31, 2016   | Ngjarjet - Events

Nazif-Cungu- Mouvafaka Al Tamneh-Ulqin-UlcinjPredsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu primio je danas Mouvafaka Al Tamneh, predstavnika kompanije MEMNON iz Jordana, koja je vodeći poljoprivredni proizvođač u zemljama Zalivskog savjeta za saradnju (GCC). U društvu gospodina Al Tamneh bili su i biznismeni iz Iraka, Kuvajta i Izraela, kao i predstavnici Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori.

Gosti su upoznali predsjednika Cungu da je njihova kompanija zainteresova za uzgoj djeteline, duvana, za uzgoj i otkup južnog voća kao što je mandarina i limun kao i otvaranje farme kokošaka, i da su nakon obliska Crne Gore, kao potencijalno najteresantniju lokaciju za svoj biznis identifikovali imovinu nekašnje vojne ekonomije u Šasu.

Predsjednik Cungu je potvrdio spremnost opštine da svim investitorima maksimalno izađe u susret i da navedeni projekti mogu bitno uticati na razvoj poljoprivrede u opštini Ulcinj. Zbog toga što je navedeno zemljište u vlasništu države Crne Gore, Opština Ulcinj će u najbržem roku u saradnji sa Ministratsvom finansija pokrenuti postupak davanja zemljišta u zakup potencijalnim investitorima.

Nakon sastanka gosti su obišli još nekoliko potencijalno interesantnih lokacija za investiranje.