Ovako je jutros izgledala Mala plaža Ulcinj – Video

November 7, 2016   | news

Ovako je jutros izgledala Mala plaza Ulcinj-2Ismet Karamanaga Facebook

07.11.2016.

Ovako je jutros oko sedam sati izgledao put do Pristaništa, Mala plaža, i more. Pristanište nijesam namjerno fotografisao, jer tamo je već “Jugo” učinio svoje.
Dok je produkcijska kuća “Working progress” iz Beograda gradila brod za snimanje rimejka filma “Papillon”, molili smo Boga da ne bude “Juga”, s obzirom da mi znamo šta bi se dogodilo. Imali su sreće i sve je proteklo u najboljem redu. Potrošene su velike pare, od kojih je vrlo malo ostalo kod nas, ako se pretpostavljam, nije malo potrošilo na hranu i na stražare koji su čuvali “Veliku Skelu” i opremu od nas.

Ovako je jutros izgledala Mala plaza Ulcinj-4
Ja nijesam sudija, niti optužujem bilo koga. Međutim kao čovjek koji živi u Starom gradu i koji svakodnevno više puta prolazi tuda, imam ljudsko i moralno pravo da izrazim negodovanje.Ne slažem se sa mišljenjem jednog gospodina iz te produkcijske kuće, koji skida odgovornost od njih. Gospodin bi morao da zna, da su nam dugo okupirali Pristanište, morao bi da zna da su nam branili da ulazimo tamo, čak su nama koji živimo gore u Starom gradu, branili da se priblližavamo zidinama. Nakon dva dana snimanja jednostavno su ostavili sve. Da ne govorimo o posljedicama, koje će sav taj materijal ostaviti na Kacemu i na Malu Plažu nakon “Juga”
Doduše, izgradili su nam dio broda, koji je budio lijepe uspomene kod nas, i što će vjerovatno film, ukoliko negdje bude zabilježeno da je sniman i u Ulcinju, biti dobra reklama za naš grad. Ništa više od toga..
To što su prodali ili, dogovorili se da neko drugi ukloni daske, gvožđe i sve ostalo, ne može ih opravdati. Naravno, nema opravdanja ni za gospodina ili “kompaniju” koji je preuzeo ili preuzela obavezu da ukloni sav taj materijal. Morao je da zna, ili su morali da znaju da je “Jugo” ovdje u stanju da odnese i kamene blokove sa Pristaništa, a kamoli daske, grede i sve ostalo, koje je sada na ulici, na plaži ili pod pijeskom. Dugo vremena je bilo mirno more, tako da je bilo dovoljno vremena da se na vrijeme ukloni sve…

Ismet Karamanaga Facebook

Ovako je jutros izgledala Mala plaza Ulcinj Ovako je jutros izgledala Mala plaza Ulcinj-1 Ovako je jutros izgledala Mala plaza Ulcinj-3