Ponuda za novogodišnje praznike i zimsku sezonu predstavljena u Podgorici

December 1, 2016   | Anketë / Anketa

Oferta turistike e Malit te zi-1Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Ulcinja, Bara, Budve, Tivta, Herceg Novog, Podgorice, Žabljaka i ski centrom Vučje na današnjoj pres konferenciji predstavila je ponudu za zimsku sezonu i novogodišnje praznike, kao i aktivnosti na promociji ove ponude.

Danica Banjević, pomoćnica direktorice NTO CG informisala je prisutne da će u susret zimskoj sezoni 2016./2017., Nacionalna turistička organizacija Crne Gore svoje aktivnosti usmjeriti na intenzivnoj promociji ponude novogodišnjih aranžmana i zimskih centara na domaćem i tržištu regiona, i to prvenstveno: Srbiji, Albaniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Promocije su započete nastupom na sajmu turizma u Novom Sadu koji je održan kraj septembra, a u narednom periodu planirano je organizacija prezentacija u zemljama Regiona (Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Dubrovniku, Trebinju, Skadru i Tirani), putem PR aktivnosti i online promocijom putem zvaničnog portala, društvenih mreža, putem „outdoor” kampanje – postavljanjem bilborda na najfrekvetnijim lokacijama većih gradova u zemlji i regionu.
Kampanja će se sprovoditi pod sloganom „Sunce, snijeg i more – Crna Gora” a pratiće ga i poseban vizuelni identitet kampanje u skladu sa kojim će biti uradjeni i promotivni materijali, bilbordi, online baneri. Banjević je istakla da u ovu zimsku sezonu ulazimo sa optimističkim očekivanjima zasnovanim na spremnosti planinskih turističkih centara, novim značajnim hotelima visoke kategorije, bogatim prazničnim programima duž crnogorskog primorja i već značajnim potvrđenim bukingom. Prvi brendirani hotel u Kolašinu «Sheraton» biće otvoren u decembru i sigurno će doprinijeti jačanju pozicioniranja Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije. Takav nivo hotela povlači za sobom i goste čiji su odabir destinacije na kojima se ti hoteli nalaze. Prema informacijama privrede ove sezone se očekuju značajne grupe francuskih turista koji će dolaziti na skijanje u Kolašin putem agencijskog bukinga u vidu sedmodnevnih aranžmana u hotelu Bianca Resort and Spa u Kolašinu. Crnogorski ski centri Žabljak, Kolašin, Vučje i Turjak formirali su cijene usluga koje su i ove godine pristupačne. U dijelu smještaja i u privatnoj i hotelskoj sferi cijene su raznovrsne i prihvatljive u zavisnosti od vrste i kategorije smještaja.

Budva, Tivat, Herceg Novi, Bar, Podgorica pripremili su kvalitetan, raznovrstan i dinamičan novogodišnji program.
Direktorica TO Žabljak Vanja Šarović Krgović upoznala je prisutne sa ponudom Žabljaka tokom zimske sezone. U funkciji će biti 13 hotela, a u ponudi će pored staze za hodanje na krpljama od Savinog kuka do Crnog jezera biti i staza za nordijsko skijanje. Cijene će ove godine biti na nivou prošlogodišnjih a novitet u ski centru Javorovača je i noćno skijanje.

Tijana Kotorac ispred Turističke organizacije Budva obavijestila je prisutne da Budva koja nosi epitet regionalno najluđe zabave za „najluđu noć“, i ove godine će ga opravdadati programom ispod zidina Starog grada. Naveče 31. decembra program počinje nastupom crnogorske grupe „Perper“, nakon kojih ima koncert Željko Joksimović. Prvog januara preko dana će se održati tradicionalni svečani koncert „Mediteranskog revijskog orkestra“, a naveče će nastupiti grupa Highway Trio, Sergej Ćetković, grupa Parni valjak. Drugog januara će goste uveseljavati Vanja Radovanović, grupa Frajle, Neno Belan. I u budvanskim hotelima je tradicionalno organizovan bogat program za novogodišnje praznike. U hotelu “Splendid Resort&SPA” goste će zabavljati Hari Mata Hari, Jelena Tomašević, Haris Džinović, kao i orkestar Žutog Serhatlića, a u hotelu Palas za dobru atmosferu su zaduženi Dragana Mirković, Sergej Ćetković, Petar Grašo, Danijela Martinović i orkestar Ace Sofronijevića.

Gabrijela Glavočić, direktorica Turističke organizacije Tivta je obavijestila prisutne da će 31. decembra goste zabavljati DJ Perry, Nina Petković i grupe “Dan poslije” i Prljavo kazalište. Prvog januara koncert u podne održaće Ana Rucner, a navečer će goste zabavljati DJ Perry, Vanja Radovanović, Haris Džinović. Udruženje privrednika u sklopu organizacije dočeka Nove godine u periodu od 27. decembra do 3. januara će na gradskoj rivi Pine postaviti prigodne montažne kućice nu kojima će se služiti hrana i piće.

Ana Djurašković ispred Turističke organizacije Herceg Novog je upoznala prisutne da će već 30. januara imati zagrijavanje za najluđu noć na Trgu Nikole Đurkovića gdje će u 21h nastupiti ansambl Toć i Tropico band. Doček Nove godine 31. decembar organizovan je na trgu i za najmlađe – Dječija nova godina (od 11-14h), a zabavljaće ih Šanta Panta i klovnovi. Program će biti nastavljen sa nastupom Perpetumobile benda u 21 h, a potom Dženana Lončarevića. Predviđeno je i spuštanje Djeda Mraza niz Sat kulu tačno u ponoć. Prvog januara nove, 2017. godine, na trgu će sa početkom od 21h nastupiti grupe St.Luis band i Lexington band. Svečani doček Nove godine biće organizovan i u hotelu Palmon bay kao i u Gradskoj kafani, i mnogobrojnim lokalima na Škveru.

I glavni grad Podgorica ove godine priprema bogat program. Direktorica Turističke organizacije Podgorica Tatjana Popović informisala je da će 31. decembra biti organizovan dječiji novogodišnji koncert i zabavni program, a u večernjim satima koncert Kneza i Zorana Kalezića, kao i crnogorskih muzičara. 1.januara biće održan koncert grupe Miligram i crnogorskih muzičara. Od 19.decembra do 31.decembra biće organizovan Novogodišnji bazar na trgu Nezavisnosti. U hotelu Hilton Podgorica Crna Gora 31. decembra i 1. januara gostovaće Lepa Lukić, Mogul Bend i Bane Nedović sa bendom. U Verde complex-u 31.decembra sve goste će zabavljati Marija Šerifović i Danijel Alibabić, a 1. januara Željko Joksimović i Danijel Alibabić.

Predstavnik turističke organizacije Ulcinja Armend Milla informisao je da u Ulcinju već od 17.decembra biti organizovan Novogodišnji bazar.

Sanja Mitrović, ispred Turističke organizacije Bara informisala je o dešavanjima i ponudi barske rivijere. Turistička organizacija Bar i Opština Bar organizuju drugu godinu za redom, «Barski novogodišnji hepening» – na trgu Vladimira i Kosare, od 26.12.2016. – 02.01.2017.godine. U programu će učestvovati izvođači različitih muzičkih žanrova: etno, narodne, rep, pop i rok muzike iz Bara, Crne Gore i regiona. Pored muzičkog dijela, na trgu koji će biti okićen i ukrašen, biće postavljeni i brojni štandovi na kojima će posjetioci moći da degustiraju i kupe barske specijalitete. Ujedno u Baru će u narednom periodu biti održane sljedeće manifestacije: Koštanijada (19. novembra u Ostrosu), Maslinijada (26 i 27.novembar u Starom Baru), Festival vina i ukljeve (10 i 11.decembar u Virpazaru). 31.decembra goste će zabavljati Severina, a 1.januara Bajaga.

Predstavnica ski centra Vučje Milica Abramović informisala je o cijenama i ponudi ovog ski centra, školi skijanja koja će i ove godine biti organizovana, ski vrtiću ali i o bogatom nvogodišnjem programu u hotelu Onogošt u Nikšiću. Ovaj ski centar će organizovati svakodnevni autobuski prevoz iz Nikšića to ski centra, a svakog vikenda i iz Podgorice.

Izvor: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore