ICMA: Djelovanje projekta da Ulcinj bude u mreži snažnih gradova

December 12, 2016   | news

Veru Orloff-NaztifCungu-Biserka- Ivanovic-Sarkanovic-Opstina-Ulcinj-Komuna-Ulqin-1Predsjednik Opštine Ulcinj, Nazif Cungu, primio je predstavnice ICMA – asocijacije profesionalaca u lokalnoj samoupravi iz Vašingtona, Veru Orloff i Biserku Ivanović Šarkanović.  Gošće su predsjednika Cungu upoznale da je njihova asocijacija, u saradnji sa Institutom za strateški dijalog iz Londona,  počela implementaciju projekta ”Izgradnja stručnosti opštinskih vlasti na zapadnom Balkanu u borbi protiv nasilnog ekstremizma”

Navedeni projekat se implementira u Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji i Srbiji, i ima za cilj jačanje institucija lokalne samouprave i zajednice u borbi protiv nasilnog ektremizma.

Navedni projekta se realizuje u okviru globalne inicijative Mreža snažnih gradova (Strong Cities Network), čiji je član Opština Ulcinj. Projektom je planirano održavanje nekoliko radionica u narednom periodu, a od Opštine Ulcinj se očekuje da kandiduje teme koje mogu biti interesantne za radionice.

Predsjednik Cungu je rekao da je opština spremna da doprinosi realizaciji zacrtanih ciljeva i da će nadležne opštinske strukture aktivno učestvovati u radu Mreže.