Mehmed Zenka na sastanku sa ambasadorom Turske Serhatom Galipom

December 17, 2016   | news

Mehmet-Zenka-sa-Serhatom Galipom-ambasador-TurskeVlada Crne Gore uživa veliku podršku manjinskih naroda koja ne izostaje u integracionim evropskim i evro-atlanskim procesima Crne Gore, kazao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka na sastanku sa ambasadorom Turske Serhatom Galipom.

„Uspješnost ekonomskih odnosa i intenzivan politički dijalog potvrda su kvaliteta intenzivne saradnje, o kojoj svjedoče brojni potpisani sporazumi između dvije države, konstatovano je u razgovoru dvojice zvaničnika. Turska spada u četiri zemlje u svijetu u kojoj živi najveći broj naših iseljenika koji kontinuirano rade na jačanju veza između svoje matične zemlje i Republike Turske“, navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjiska prava.

Zenka je istakao da je naša zemlja odličan primjer jedne multietničke, multikonfensionalne i multikulturalne države, te da je vrijednost multietničkog sklada pomogla Crnoj Gori da očuva mir na svom prostoru.

Galip je poručio da u Turskoj živi veliki broj crnogorskih iseljenika koji su iskreni ambasadori svoje matične zemlje.

„Crnu Goru ambasador Galip ocijenjuje kao primjer uspješnog suživota. On je naglasio da suTurska i Crna Gora zemlje koje imaju dosta toga zajedničkog, između ostalog i visoko uvažavanje prava manjinskih naroda, i koje veže, prije svega, zajednička kultura i istorija“, naglasili su iz Ministarstva.

Turski ambasador je objasnio da postoji jačanje postojeće saradnje, posebno robne razmjene.

Izvor: RTCG