Zenka i Ljumović stigli na Paradi ponosa

December 17, 2016   | news

Zenka i Ljumovic stigli na Paradi ponosaU Podgorici se danas održava četrvta Parada ponosa, pod sloganom „Podrška – Porodična vrijednost“. Na Povorku su stigli ministri za ljudska i manjinska prava i kulturu, Mehmed Zenka i Janko Ljumović.

Reporter Portala RTCG sa lica mjesta javlja da je počelo okupljanje učesnika ovogodišnjeg Prajda, te da je na ulicama primjetno pojačano prisustvo policijskih snaga koje će obezbjeđivati skup.

Takođe, Paradu prate i brojne novinarske ekipe, a počeli su da pristižu predstavnici civilnog sektora, diplomatskog kora i Vlade Crne Gore. Podršku LGBT osobama pružio je i predsjednik Skupštine Glavnog grada, Đorđe Suhih.

Podršku organizatorima i pripadnicima LGBT populacije u Crnoj Gori pružila je i američka ambasada u Podgorici. Naime, na njihovom Tviter nalogu objavljeno je da je na Povorci ponosa i ambasadorka Margaret En Uehara.

Na ovogodišnjem Prajdu dominiraju transparenti s porukom „Jednakost svima“, „Svi za porodicu, porodica za sve“, „Porodica = prihvatanje“…

Zbog Parade je danas zatvoreno

Podsjećamo, odrganizator povorke je NVO Kvir Montenegro, a učešće su u ime crnogorske Vlade najavili ministri za ljudska i manjinska prava i kulture, Mehmed Zenka i Janko Ljumović.

U.S. Embassy’s

— US Embassy Podgorica (@USEmbassyMNE)

Kako je bilo i najavljeno, Prajdu prisustvuju predstavnici političkih partija, među kojima su, za sada, čelni ljudi Liberalne partije i Pozitivne Crne Gore.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

http://www.rtcg.me/upload/boxFileData/2016/12/17/207612/Rovcanin.mp4