Abasador turske Serhat Galip najavljuje velike investicije u Ulcinj

February 24, 2017   | news

Ambasaori turk-Serhat Galip-Nazif Cungu-Ulqin-2-TikaDanas su u opštini Ulcinj u radnoj posjeti boravili ambasador Republike Turske u Podgorici Serhat Galip, koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj – TIKA Ahmet Altun i ekonomska savjetnica u Ambasadi Turske Fatma Derja Koč.

Njih su primili predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, predsjednik Skupštine Opštine Loro Nrekić i potpredsjednica Hadidža Đoni.

Na početku sastanka predsjednik Cungu je rezimirao dosadašnju uspješnu saradnju Opštine sa Ambasadom Turske i Tikom, i izrazio uvjerenje da će se ona i ubuduće nastaviti.

Ambasador Galip je upoznao prisutne da se brojni investitori obraćaju Ambasadi sa namjerom da svoj biznis prošire i u Crnoj Gori. ”Imamo zainteresovane investitore za izgradnju fabrike za preradu voća i povrća, aerodroma i marine” – rekao je ambasador Galip.

Koordinator Altun je rekao da će TIKA u narednom periodu uložiti oko 2 miliona eura u restauraciju Pašinog Hamama i Namazđah Džamije, da bi nakon toga pristupila obnovi stare zgrade opštine Beledije.

Predsjednik Cungu je potvdio spremnost Opštine da brzo reaguje i izađe u susret svim investitorima. Sa predstavnikom TIKE postignut je dogovor da ova agencija finansira nabavku centrifugalne pumpe za vodovod u vrijednosti od 20 hiljada eura kao i sanaciju krova zgrade Opštine u vrijednosti od oko 40 hiljada eura.

Ambasaori turk-Serhat Galip-Nazif Cungu-Ulqin-TIKA-1
Ambasaori turk-Serhat Galip-Nazif Cungu-Ulqin-TIKA