Beogradski sajam turizma 2017, predstavljena i Turistička organizacija Ulcinja

February 24, 2017   | news

Sajam-Panairi-Beograd 2017-2Sajam Beograd 23-26.02.2017 (Crna Gora –  Zemlja Partner sajma, Crna Gora – uvijek drugačija)

 

Na 39.međunarodnom sajmu turizma IFT u Beogradu koji se održava od 23 do 26.02.2017 godine učestvuje 1200 izlagača iz 55 zemalja. Turistička Organizacija Ulcinj učestvuje u saradnji sa Nacionalnom Turističkom Organizacijom, Ministarstvom održivog razvoja i turizma kao  i drugim lokalnim organizacijama u Crnoj Gori na zajedničkom štandu. Crna Gora ove godine je partner Beogradskog sajma pa cijelokupna prezentacija bice predstavljena na visokom nivou. Delegaciju Crne Gore predvode ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulovuc i direktorica NTO Željka Radak. Delegaciji su se priključili i predstavnici ambasade naše zemlje i privredne komore.

 

Turisticka Organizacija Ulcinj tradicionalno nastupa na ovom sajmu koji je jedan od najvećih i najbolje organizovanih na ovom dijelu Evrope, a od ulcinjskih privrednika svoju turističku privredu na ovom sajmu su odlučili da predstave i HTP Ulcinjska Rivijera, Hotel Albatros, hotel Laguna i kamp Safari, hotel Continental, hotel Prego, hotel Hot, Llolla i Eneida apartmani i ostali privrednici i agencije iz Ulcinja.

Pored bogate ponude crnogorskih turističkih centara na sajmu se promovišu i specifičnosti turističke ponude kao i atraktivni paket aranžmani koji su formirani za tržište Srbije za period van sezone i predstojeće ljetnje turističke sezone. Cijene će u 2017 godini biti na nivou prošlogodišnjih.

 

Takodjer, promovišu se kulturna i zabavna dešavanja koja su planirana za ovu sezonu u Crnoj gori, između ostalog muzički festival  “Southern Soul”  u Ulcinju.

Posjetioci crnogorskog štanda pored upoznavanja sa ponudom za ovu sezonu, imaju priliku da degustiraju specijalitete renomiranih crnogorskih restorana, crnogorskog vina,  ulcinjske suve smokve, ulcinjske masline itd.

 

Direktor TOU Mr Fuad Hadžibeti je već prvog dana imao nekoliko intervijua vezano za turističku ponudu Ulcinja, jer je velika posvjećenost sajmu i veliko interesovanje vlada za Ulcinj, a u toku dana će imati i konferenciju za štampu. Prvog dana potpisan je i memorandum između MTTT i MORT Crne Gore.

 

Statistički podaci ukazuju da je u 2016 godine Crna Gora potvrdila epitet jedne od omiljenih destinacija turista iz Srbije, a Ulcinj je tokom 2016 godine posjetilo 23.299 turista koji su ostvarili 189.455 noćenja što je 4% više u odnosu na 2015 godinu.

 

 

Inform. sluzba TO Ulcinj